Liepājas partijas biedri brokasto ar premjeru M.Kučinski

Sestdien, 2.aprīlī, Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” neoficiālas vizītes ietvaros Ministru prezidents Māris Kučinskis tikās ar “Liepājas partijas” biedriem pasākumā “Sestdienas brokastis ar premjeru”.

Kā pasākumā norādīja “Liepājas partijas” priekšsēdētājs Uldis Sesks, šāds tikšanās formāts un ideja izvēlēts, uzklausot biedru ierosinājumu un vēlmi tikties ar valdības vadītāju, kā arī premjera vēlmi tikties ar savas partijas biedriem. Lai sarunas notiktu raitāk un katram būtu iespēja uzdot savu jautājumu gan premjeram, gan partijas vadītājiem vai citiem partijas biedriem, četru stundu garumā sarunas mijās ar kafijas pauzēm un diskusijām.

Māris Kučinskis, uzrunājot klātesošos, pateicās partijas biedriem par atbalstu līdzšinējā Saeimas darbā un šobrīd valdības vadībā. Premjers uzrunā biedriem definēja trīs galvenos valdības uzdevumus un sava darba virzienus: pirmkārt – līdzsvarota ekonomiskā izaugsme ar sakārtota nodokļu sistēma ar skaidriem atbalsta instrumentiem, otrais – valsts struktūru, tajā skaitā Valsts ieņēmumu dienesta un citu iestāžu, darba pārskats un uzlabošana, trešais – lielo nozaru kā veselība un izglītība pārmaiņas, kas vērstas uz efektīvāku darbību un attīstību.

Uldis Sesks īsā prezentācijā biedriem atgādināja par redzamām infrastruktūras un arī sabiedrības attieksmes pārmaiņām Liepājā, kas notikušas kopš 2005.gada, kad tika dibināta Liepājas partija.

Pasākums noritēja neoficiālā gaisotnē, kas ļāva pārrunāt gan pasākuma programmā iekļautās tēmas, gan diskutēt par valstī jutīgiem un arī ikdienišķiem jautājumiem. Brokastīs piedalījās arī sociologs Aivars Freimanis, kurš analizēja un skaidroja galvenās tendences Latvijas politisko partiju darbībā. Saskaņā ar jaunākajiem sabiedrības aptaujas datiem, Zaļo un zemnieku savienība šobrīd ir izvirzījusies popularitātes reitingu virsotnē, panākot partiju “Saskaņa”. Sociologs pamatoja arī reģionālo partiju, tajā skaitā Liepājas partijas, lomu un uzdevumu valsts dzīvē.

Ar “Liepājas partijas” biedriem brokastu gaisotnē tikās arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča, kura atbildēja uz partijas biedru un liepājnieku jautājumiem, kurus, kā teica deputāte, saņem “daudz, bieži un par visu”, – konkrēti par valsts sociālā atbalsta iespējām. Noslēguma sarunu vadīja partijas līdzpriekšsēdētājs Gunārs Ansiņš un partijas valdes loceklis Vilnis Vitkovskis. Tajā tika uzskaitīti gan precīzi darba uzdevumi, gan ieceres un vīzijas, pat sapņi Liepājai tuvāko piecu līdz desmit gadu laikā.

Pasākumu apmeklēja vairāk nekā 120 “Liepājas partijas” biedru.

 

Atpakaļ