Liepājas partija viedokli par prezidenta amata kandidātu atklās pirmdien

Liepājas partija piektdienas vakarā pēc tikšanās ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni vēl nebija gatava paziņot par to, vai atbalstīs viņa kandidatūru Valsts prezidenta amatam.

Liepājas partijas vadītājs Uldis Sesks norādīja, ka partijas valde savu viedokli noformulēšot līdz pirmdienai, kad notiks Zaļo un zemnieku savienības valde sēde.

R. Vējonis piektdienas vakarā apmeklēja Liepāju, lai piedalītos Liepājas partijas valdes sēdē. Pēc sēdes U. Sesks žurnālistiem pastāstīja, ka ar R. Vējoni apspriesti dažādi reģionāli un valstiski jautājumi. "Daudz jautājumu uzdevām. Partijas biedri vēlējās saprast, kāds ir Vējoņa kunga viedoklis par valsts attīstību. Jāsaka, ka diezgan daudzos jautājumos mūsu viedoklis bija saskanīgs," sacīja U. Sesks, vienlaikus uzsverot, ka  "šodien šis nebija nekāds konkurss starp prezidenta amata kandidātiem, bet gan diskusija".

Arī Vējonis atzinīgi izteicās par Sesku, norādot, ka "pirmdien tiks pieņemts gala lēmums, vai kāds no diviem kandidātiem ir izvirzīšanas cienīgs."

"Tas, ka partija izvirza kandidātus uz augstiem amatiem, liecina par partijas briedumu," sacīja Vējonis. "Sesks ir labs prezidenta amata kandidāts," viņš piebilda.

Kā žurnālistiem stāstīja Liepājas vicemērs Gunārs Ansiņš (Liepājas partija), Liepājas partijai un Vējonim ir kopīga nostāja pret valsts policentrisku attīstību.

"Liepājas partija un Latvijas Zaļā partija, no kuras izvirzīts Vējonis, ir apņēmības pilna veidot reģionālo politiku, nefokusējot resursus tikai vienā pilsētā," sacīja Ansiņš. "Tāpat mēs esam vienisprātis, ka būtu pēc iespējas vairāk jāveicina sabiedrības saliedēšana kopumā, arī patriotiskā audzināšana un mīlestība pret valsti kopumā. Ne velti mēs jau vairākus gadus esam sadarbības partneri," norādīja Ansiņš.

Vaicāts par metodēm, kā panākt saliedētu sabiedrību, Vējonis norāda, ka "tas ir komplekss jautājums, kur valstij nav labi veicies".

"Par to valstī atbildīga ir Kultūras ministrija, taču Valsts prezidentam ir iespēja šos procesus paātrināt, iesaistīt arī citas amatpersonas," sacīja Vējonis, norādot, ka šodien piemiņas brīdī Salaspilī kopā bijuši gan latvieši, gan krievi, un tas liecinot par spēju rast kopīgu valodu. Vienlaikus, Vējonis norādīja, ka 9.maiju kā Uzvaras dienu 2.pasaules karā Latvija nesvin un šajā dienā uz Maskavu viņš nebrauktu.

Līdzīgās domās bija arī Sesks. "Latvija savu pozīciju jau ir paudusi, un tas jautājums ir lieks," sacīja Sesks.

Šonedēļ ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis paziņoja, ka ZZS šobrīd ir divi Valsts prezidenta amata kandidāti - aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un Liepājas mērs Uldis Sesks. Viņš norādīja, ka abas kandidatūras pašlaik partiju savienībā tiek izskatītas formāli, savukārt lēmums par to, kuru no abiem virzīt apspriešanai abām pārējām koalīcijas partijām, tiks pieņemts pirmdien, 11.maijā.

Atpakaļ