„Liepājas partija” Valsts prezidenta amatam pašreiz atbalsta R.Vējoņa kandidatūru

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien valdes un frakcijas kopsēdē par Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīja aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, ko pašreiz atbalsta arī „Liepājas partija”.

„Liepājas partijas” priekšsēdētājs Uldis Sesks, kas arī tika minēts kā iespējamais Valsts prezidenta amata kandidāts, norādīja, ka „Liepājas partijas” valdes lēmums ir atbalstīt R.Vējoni kā prezidenta amata kandidātu.

„Attiecībā uz R.Vējoni mēs esam guvuši pārliecību, ka viņš kā Valsts prezidenta amata kandidāts lielā mērā dala ar „Liepājas partiju” līdzīgas vērtības, domāšanu un izpratni, tāpēc ZZS iekšēja konkurence vai spriedze šobrīd nav vajadzīga. „Liepājas partijas” lēmums pašreiz ir atbalstīt Vējoņa kandidatūru un ceram, ka to darīs arī koalīcijas partneri un Saeimas deputāti,” tiekoties ar žurnālistiem, norādīja „Liepājas partijas” priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Liepājas partijas valdes sēdē pagājušajā nedēļā R.Vējonis ticis iztaujāts, lai saprastu viņa mērķus un uzstādījumus. Vairākās lietās partijai un Vējonim saskan viedokļi. „„Liepājas partijai” vienmēr svarīgi ir bijuši reģionālās attīstības jautājumi. Prezidenta amats ir ne tikai reprezentatīvs, kurā pārstāvēt valsti ārzemēs, bet tam ir arī nozīmīga loma iekšpolitikā, un to nedrīkst atstāt novārtā. Esam no R.Vējoņa sadzirdējuši apsolījumu, ka Prezidenta amatā viņš ir gatavs iestāties par tām pašām vērtībām, kas ir svarīgas arī mums Liepājā, tai skaitā, valsts stiprināšanu un reģionu attīstību, sabiedrības vienotību un jaunatnes patriotisko audzināšanu, mērķtiecīgu rīcību ražošanas un uzņēmējdarbības attīstīšanai, radot jaunas darba vietas reģionos, tranzīta attīstība, kas ir viens no ekonomikas mugurkauliem.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis pauda, ka no koalīcijas partneriem publiski ir izskanējis samērā pozitīvs vērtējums par R.Vējoni. Taujāts, vai Vējonis varētu tikt ievēlēts pirmajā balsojumā, Brigmanis atbildēja, ka tas būtu ļoti labs signāls par koalīcijas stabilitāti situācijā, kad ZZS ir izvirzījusi kandidātu, kurš atbilst partneru nosauktajiem kritērijiem.

Savukārt Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") norādīja, ka nākamajam prezidentam jākļūst par nācijas līderi, lai ar laiku Latvija vispār nebūtu divkopienu valsts. Tas būs grūtākais un sarežģītākais uzdevums Vējonim viņa ievēlēšanas gadījumā, norādīja Ventspils mērs, piebilstot, ka tagad no Vējoņa svarīgi ir dzirdēt, kādi būs viņa akcenti un prioritātes.

Iepriekš koalīcijas partneri nepauda būtiskus iebildumus pret Vējoņa kandidatūru augstajam amatam.

Jau ziņots, ka arī "Vienotība" šodien plāno pieņemt lēmumu saistībā ar Valsts prezidenta amata kandidātu.

Savukārt partija "Saskaņa" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK lēmumu šajā jautājumā plāno pieņemt 13.maijā.

Atpakaļ