“Liepājas partija” apstiprina deputātu kandidātus un vēlēšanu programmu 2017

Sestdien, 8.aprīlī, Liepājas Neredzīgo biedrības telpās pulcējās vairāk nekā 120 “Liepājas partijas” biedru un atbalstītāju uz kārtējo kongresu. Darba kārtības svarīgākie jautājumi bija vēlēšanu programmas apstiprināšana un deputātu kandidātu izvirzīšana gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Kā kongresā informēja Liepājas partijas priekšsēdētājs Uldis Sesks, pie partijas vēlēšanu programmas jau kopš gada sākuma strādāja piecas partijas biedru izveidotas darba grupas, izsverot un izvērtējot galvenos uzdevumus dažādās nozarēs. Tāpat programma tika izvērtēta arī partijas valdē. “Mums jānosauc mērķi un uzdevumi, kurus apņemamies īstenot Liepājā nākamo četru gadu laikā, un jāizvēlas komanda, kurai mēs deleģēsim programmu pārstāvēt, savukārt, mūsu vēlētāji – liepājnieki – uzticēs izvirzīto uzdevumu īstenošanu,” uzrunājot kongresa dalībniekus, uzsvēra U.Sesks. “Pēdējo četru gadu laikā, kopš iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām, “Liepājas partija” savās rindās uzņēmusi gandrīz 30 jaunus biedrus. Šajā laikā esam arī kļuvuši par partiju, kas nominējusi savu premjerministru, strādājam plecu pie pleca ar ministriem, mums ir savi deputāti Saeimā. Esam stabils spēks, kas nevar bārstīt tukšus solījumus un frāzes.”

Uldis Sesks, raksturojot jauno vēlēšanu programmu, īpaši izcēla, ka svarīgākos uzdevumus neveido tikai infrastruktūra un jauni objekti, kā daži oponenti pārmet. Tās centrā ir liepājnieki. Ģimene. “Es patiesi ticu, ka Liepāja – tie ir cilvēki, kas šo vietu sauc par savām mājām, grib te dzīvot, izglītoties, grib te audzināt savus bērnus, strādāt un novecot. Mūsu uzdevums ir kopīgiem spēkiem censties šo vietu padarīt soli pa solītim labāku, drošāku, pārtikušāku un skaistāku, lai liepājniekam te ir patīkami dzīvot,” savā uzrunā dalībniekiem norādīja U.Sesks.
Kongresa gaitā biedriem vēlēšanu programmu prezentēja Uldis Sesks, partijas līdzpriekšsēdētājs Gunārs Ansiņš un valdes locekļi Vilnis Vitkovskis un Uldis Hmieļevskis. Vēlēšanu programmu veido septiņas svarīgāko nozaru sadaļas:
- Par bērniem jauniešiem un izglītību;
- Par labiekārtotu vidi – ar pasaules mērogu un mazas pilsētas komfortu;
- Par veselīgiem un sportiskiem liepājniekiem;
- Par ērtu satiksmi – lai viegli iet, braukt un atbraukt;
- Par drošu un pasargātu ikdienu;
- Par kultūru un tūrismu – liepājnieku enerģija pievelk;
- Par 21.gadsimta ekonomiku un modernām darba vietām.

Katra no programmas sadaļām papildina cita citu, uzsverot ģimenes vērtību un katra iedzīvotāja dzīves kvalitātes pieaugumu dažādos vecuma posmos. Programmas ievadā raksturota partijas politiskā nostāja: “Mēs vienojam, nevis šķeļam. Jo katra robeža novelk šķēršļus mūsu visu – liepājnieku – mērķiem. Mēs apvienojam. Reizēm ar atšķirīgiem viedokļiem, tomēr viens viedoklis ir kopīgs: esam par liepājniekiem!”

Programma ietver tādus uzdevumus kā 150 jaunas vietas bērnudārzos un brīvpusdienas bērnudārzos. Ir apņemšanās turpināt un pilnveidot jau labi uzsāktos darbus kā atbalstu iekšpagalmu sakārtošanai un pilsētas vēsturisko ēku atjaunošanai. Maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā saņems vēl plašāks liepājnieku loks un tiks paplašināts atbalsts ģimenēm ar bērniem, īpaši pievēršot uzmanību dažādiem svarīgiem bērna dzīves posmiem, piemēram, uzsākot gaitas bērnudārzā. Starp konkrētiem darba uzdevumiem izcelti jaunu rotaļu un sporta laukumu izveide katrā mikrorajonā, Karostas pludmales labiekārtojums, vieglatlētikas manēžas, tenisa kortu un aktīvās atpūtas laukumu izbūve, koncertestrādes “Pūt, vējiņi!” rekonstrukcija u.c. Partijas programmas ekonomikas sadaļa nosauc uzdevumus nodarbinātības jautājumu risināšanai – 2000 jaunas darba vietas, 10 jaunas ražotnes un pašvaldības atbalsts uzņēmējiem jaunu produktu izstrādei. Ar pilnu “Liepājas partijas” vēlēšanu programmu iespējams iepazīties šeit.

“Būtiskākais, ko “Liepājas partija” var piedāvāt liepājniekam, ir stabilitātes garantija, pieredze, zināšanas un iespējas, ko neviens no jaunveidotajiem politiskajiem spēkiem nevarēs dot. Mēs esam komanda, kas spēj izstrādāt Liepājas attīstības programmu un, kas ir vēl svarīgāk – protam, to arī realizēt,” tā U.Sesks raksturoja deputātu kandidātu sarakstu 3.jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās. Sarakstā ar pirmo kārtas numuru kā Liepājas partijas mēra kandidāts iekļauts Uldis Sesks, tam seko domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš, domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis, Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas direktors Helvijs Valcis, Liepājas pilsētas izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere, Liepājas Neredzīgo biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Ceirulis, Liepājas Reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Edvīns Striks, Speciālās Ekonomiskās zonas pārvaldnieka vietnieks Uldis Hmieļevskis, FK “Liepāja” prezidents Māris Verpakovskis, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas direktore Inga Auziņa, Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla, SIA “UPTK” valdes loceklis Zigurds Kirhners, vēsturnieks un Karostas entuziasts Juris Raķis, LIAA Liepājas Biznesa inkubatora vadītājs Atis Egliņš-Eglītis, uzņēmējs, SIA “Ambero” vadītājs Pēteris Krieviņš, uzņēmējs, TV spēles “Es varu būt premjerministrs” otrās sezonas uzvarētājs Mārtiņš Pūris, zvērināta advokāte Ināra Freidenfelde un Liepājas pilsētas Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš.

Kongresā partijas biedriem savu apsveikumu bija nosūtījis arī Ministru prezidents Māris Kučinskis, paužot pārliecību, ka “Liepājas partijas” vadītā pilsētas dome ir strādājusi prasmīgi un atbildīgi. “Pilsētas ārējais izskats un infrastruktūra attīstās daudz straujāk nekā daudzviet citur Latvijā, un tas noteikti ir Liepājas vadības nopelns.” Premjers savā apsveikumā norāda, ka pēc diviem mēnešiem gaidāmās pašvaldību vēlēšanas ikvienam politiķim un politiskajam spēkam būs kā eksāmena laiks, kurā vēlētāji izsaka visu. ““Liepājas partijas” uzdevumu grūtāku padara tas, ka tā ir Liepājas varas partija, un tās darbu var vērtēt un kritizēt visi politiskie oponenti, arī tie, kuri nekad un neko nav izdarījuši, tikai kritizējuši un solījuši. Bet tas vienmēr ir bijis izaicinājums jebkurai varas partijai,” teikts premjera vēstulē.

Tāpat kongresam savus apsveikuma vārdus bija atsūtījusi arī sadarbības partnere Saeimā Zaļo un zemnieku savienība. ““Liepājas partija” savā darbībā vienmēr balstījusies uz racionālu dzīves uztveri”, teikts Zemnieku savienības vadītāja Augusta Brigmaņa parakstītā apsveikuma vēstulē. “Tas ļāvis partijai ieņemt nozīmīgu vietu Latvijas politisko partiju spektrā, ļāvis bez skaļiem lozungiem, populistiskas rīcības un publiskiem konfliktiem realizēt savus mērķus un uzdevumus, ļāvis paveikt nozīmīgus darbus gan Saeimā, gan valdībā, realizēt programmā noteiktās prioritātes“.

 

Atpakaļ