Liepājas pārstāvniecībā Rīgā tiks atklāta unikāla izstāde Mēs esam ģimene

Piektdien, 9.maijā plkst.17:00 Liepājas pārstāvniecībā Rīgā tiks atklāta Beķeru - Brīvkalnu ģimenes veidotā izstāde - „Mēs esam ģimene”, kas būs veltīta starptautiskajai ģimenes dienai. Izstāde pārsteigs ar savu unikālo pasaules un ikdienas sajūtu redzējumu, kurā mākslas darbus radījis arī 2 gadus vecais Rūdolfs, kurš ir ģimenes jaunākais mākslinieks.

„Vēlamies, lai cilvēki nedaudz apstājas no savas steigas un pārdomā, kas ir tās lietas, ko viņi varētu darīt kopā kā  ģimene. Ar vārdu „ģimeni” mēs saprotam daudz vairāk kā tikai ikdienas kopā būšanu un pienākumu veikšanu. Mēs vēlamies redzēt, ka Latvijā būtu ar vien vairāk stipras ģimenes, kuras pavada kopā kvalitatīvu laiku”, stāsta  mamma, Kristīne Beķere – Brīvkalne.

Izstādē būs aplūkojamas visu piecu ģimenes locekļu mākslas darbi, kurā katrs uz mākslas pasauli lūkojas ar savu īpašo redzējumu un pieredzi. Mamma, Kristīne Beķere - Brīvkalne ir apģērbu dizainere, skolotāja, ieguvusi maģistra grādu mākslā, savukārt tētis Juris Beķeris - Brīvkalns ir vizuālās mākslas skolotājs,  ieguvis grādu pedagoģijas zinātnēs un vada mākslas studiju „Ķēpa”. Abi strādā arī organizācijā „Jaunatne ar misiju – Liepāja”.

10 gadus vecā Kārļa iedvesmas avots ir tētis un viņa mākslas darbi, „mans mīļākais darba rīks ir krāsainie zīmuļi, darbus veidoju košus, grafiti stilā un visbiežāk tajos ir attēloti dažādi sporta veidi. Savukārt māsa Katrīna savu radošo procesu raksturo kā melnbalto stilu, viņa izmanto parasto zīmuli, tādēļ darbi ir grafiski, izceļot daudz smalku detaļu, kā arī no pastkastītē saņemtajiem katalogiem veido papīra leļļu stāstus.

Jura Beķera - Brīvkalna darbos parādās kolāžas elementi, par saturu kļuvuši dažādi virtuves priekšmeti, „katram priekšmetam ir savs izskats, forma, krāsa, kas atgādina arī cilvēkus - mēs, esam līdzīgi, bet tomēr katrs individuāli citādāks”. Toties Kristīnes sākotnējie iedvesmas avoti ir bijuši Elitas Patmalnieces darbi un no klasiskajiem mākslinieku darbiem – Rembranta un Da Vinči zīmējumi.

Izstādi „Mēs esam ģimene” visi interesenti varēs aplūkot no 9.maija līdz 9.jūnijam Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, Torņa ielā 4, 2A-201.


Dita Dzene,
Liepājas pārstāvniecības Rīgā biroja administratore

Atpakaļ