Liepājas neredzīgo biedrības vadītājs saņem balvu "Par ieguldījumu cilvēka ilgtspējīgā attīstībā"

Par konkursa "Par ieguldījumu cilvēka ilgtspējīgā attīstībā" uzvarētājiem šogad kļuvuši SIA "Lietišķās kreativitātes grupa" projekts "Māmiņu klubs", Latvijas Disleksijas biedrība, Liepājas neredzīgo biedrības vadītājs Māris Ceirulis un iniciatīvas "Pārmaiņu iespēja skolām" vadītāja Aija Tūna.

Konkursa "Par ieguldījumu cilvēka ilgtspējīgā attīstībā" mērķis ir veicināt ilgtspējīgu attīstību un vairot Latvijas iedzīvotāju labklājību, tam tika pieteikti 58 pretendenti.

Balvai par izcilu ieguldījumu veselībā un labklājībā bija izvirzīts "Māmiņu klubs", un to saņems veselības biedrība "Artemīda". Balvai par izcilu ieguldījumu izglītībā bija izvirzīti - biedrība "Jauniešu konsultācijas", Latvijas Disleksijas biedrība, kā arī programma "Iespējamā misija" un "Vītolu fonds".

Uz balvu par sociālo atbildību pretendēja Ceirulis, "Cemex Iespēju fonds", "Nordea Bank" Latvijas filiāle un "Fonds "Ziedot"", savukārt par izcilu ieguldījumu Latvijas nākotnē - Tūna, orientēšanās treneris Gunārs Ikaunieks un biedrības "Cerība bērniem" vadītāja Helena Marija Vipase.

Amerikas Tirdzniecības palāta (ATPL) Latvijā kopā ar ASV vēstniecību Latvijā, Baltijas-Amerikas Brīvības fondu un Latvijas Pilsonisko aliansi pirmo gadu organizēja balvu "Par ieguldījumu cilvēka ilgtspējīgā attīstībā", lai godinātu Latvijas cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus par īpašiem nopelniem un ieguldījumu cilvēka ilgtspējīgā attīstībā.

Balvas pasniedza Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala un attīstības ekonomiste un ANO Sociālās attīstības pētniecības institūta pētniece Gabriele Kēlere.

ATPL ir vadošā ārvalstu tirdzniecības palāta Latvijā, pārstāvot vairāk nekā 140 uzņēmumu. ATPL mērķi ir veicināt un stiprināt tirdzniecību, investīcijas, partnerību un draudzību starp ASV un Latviju, kā arī kalpot par viedokļu, zināšanu apmaiņas un kontaktu platformu biedriem, partneriem un starptautiskās uzņēmēju sabiedrības pārstāvjiem Latvijā.

Autors: LETA

Atpakaļ