"Liepājas metalurga" sporta kluba pārņemšana pašvaldībai nākamgad izmaksās vairāk nekā pusmiljonu latu

Maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" paspārnē strādājošo bērnu un jauniešu futbola un hokeja programmu pārņemšana Liepājas pašvaldībai nākamgad izmaksās aptuveni 500 000 līdz 600 000 latu, intervijā "Rietumu Radio" sacīja Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš.

"Līdz ar šī sporta kluba pārņemšanu pašvaldības izdevumi sportam palielināsies par aptuveni ceturto daļu, līdz ar to tas ir diezgan liels kumoss," sacīja Lagzdiņš, vienlaikus uzsverot, ka pašvaldība, plānojot nākamā gada budžetu, ar šādu summu ir rēķinājusies un 1.janvārī "Liepājas metalurga" sporta klubs turpinās darbu kā pašvaldības sastāvdaļa - futbols un hokejs Liepājā turpinās attīstīties.

Sporta klubā "Liepājas metalurgs" darbojas vairāk nekā 600 audzēkņu un 20 treneru, savukārt kopējais audzēkņu skaits Liepājas sporta sistēmā svārstās no 2800 līdz 3000, sacīja Lagzdiņš.

Vienlaikus pašvaldība pārņems arī "Liepājas metalurga" izveidotās sporta bāzes.

"Protams, ka bāzu līmenis ir ļoti augsts, un tās atzinīgi novērtētas arī ārpus Latvijas, līdz ar to uzturēšana prasīs daudz pūļu," sacīja Lagzdiņš. "Centīsimies saglabāt stadionos strādājošo tehnisko personālu, jo cilvēki ir lietpratēji laukuma uzturēšanā un sagatavošanā."

Tāpat darbu turpinās arī sporta internāts, kurā mitinās jaunie un talantīgie sportisti no reģioniem. "Tā nebūt nav ekstra, kas tiek nodrošināta labākajiem sportistiem, - talantīgie bērni no reģioniem papildina Liepājas komandas un ceļ kopējo sportisko līmeni. Arī tādas lietas ir jānodrošina," sacīja Lagzdiņš.

Līdz gada beigām sporta klubs pats cenšas izpildīt visas saistības ar futbola un hokeja programmu realizāciju un ikdienas darbs nav apstājies, sacīja Lagzdiņš.

Jau ziņots, ka novembrī Liepājas dome nolēma pārņemt pašvaldības pārziņā bērnu un jauniešu sporta kluba "Liepājas metalurgs" realizēto profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu īstenošanu.

LETA

Atpakaļ