"Liepājas metalurga" potenciālā pircēja pārstāvis prognozē ražošanas atsākšanu līdz gada beigām

Maksātnespējīgā "Liepājas metalurga" ražotne dīkstāves laikā uzturēta labā kārtībā un ir gatava sākt darbu tūdaļ pēc pārdošanas jaunajam investoram, intervijā "Rietumu radio" sacīja zvērināts advokāts Mareks Segliņš, kurš Latvijā pārstāv viena ražotnes potenciālā pircēja intereses.


Segliņš prognozē, ka tuvāko divu, trīs mēnešu laikā varētu noslēgties pārdošanas darījums un vēl dažu mēnešu laikā pēc tā rūpnīca varētu atsākt darbu.

"Patīkami pārsteidza tas, ka rūpnīca nav izvazāta, vai arī kaut kas būtu pazudis. Radās iespaids, ka viss tiek uzraudzīts, viss ir kārtībā, tikai gaida pircēju," pēc iepazīšanās ar "Liepājas metalurga" īpašumiem sacīja Segliņš. "Esmu skatījies arī citus maksātnespējīgus uzņēmumus kāda potenciālā pircēja uzdevumā, un ir reizes, kad ir saprotams, ka tur viss ir beidzies, jo iekārtas ir pazudušas un tur vairs nav, ko darīt. Šeit tā nav."

Segliņš neatklāja sava klienta vārdu, taču atzina, ka tas ir kādas bijušās Padomju Savienības valsts uzņēmums ar pieredzi metālapstrādes nozarē.

Viņaprāt, ražotnes pārdošanas cena būs daudz mazāka par "Liepājas metalurga" maksātnespējas administratora Haralda Velmera nosaukto uzņēmuma vērtību 112,3 miljoni eiro.

"Tā domā arī mans klients - tādu summu diez vai kāds samaksās. Arī tie cilvēki, kuriem ir ļoti, ļoti daudz naudas, to skaita un skaita pat vēl akurātāk, un šī nosauktā summa nav reāla," sacīja Segliņš. Viņš uzsver, ka Liepājai un Latvijai svarīgākais ir, lai investors atsāk ražošanu, lai ir darbavietas.

Jau ziņots, ka 2013.gada novembrī Liepājas tiesa pasludināja "Liepājas metalurga" maksātnespēju. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku.

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pērn pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

Atpakaļ