Liepājas mērs par piemērotāko Edmunda Sprūdža pēcteci uzskata Māri Kučinski

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija) par piemērotāko kandidātu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam uzskata Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektora vietnieku, Liepājas pārstāvniecības Rīgā vadītāju Māri Kučinski.

"Sagaidu, ka ministra postenim tiks virzīts profesionāls kandidāts, kas jau no pašas pirmās dienas saprot un spēj risināt samilzušos un problemātiskos jautājumus novados un pilsētās iedzīvotāju dzīves līmeņa celšanas virzienā," "Rietumu Radio" sacīja Sesks, uzsverot, ka to var izdarīt tikai cilvēks, kurš vadījis kādu no novadiem vai lielajām pilsētām un "jau no pirmās dienas pārzina galvenos darāmos darbus, galvenās rūpes un katras pilsētas svarīgākos projektus".

Kā uzskata Sesks, šāda pieredze ir Kučinskim, kurš iepriekš vadījis Valmieras pašvaldību un bijis labs reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs. Liepājas mērs Kučinski uzskata par piemērotāko kandidātu pašvaldību ministra postenim.

Jautāts par Reformu partijas valdes locekļa un Liepājas domes deputāta Jānis Vilnīša piemērotību ministra amatam, Sesks atgādināja, ka ministram jābūt pieredzei pašvaldības vadītāja amatā. "Viens ir būt vērotājam vai kritizēt citu sagatavotos lēmumus, pavisam kas cits ir pašam tos gatavot un realizēt. Vilnītis, strādājot par deputātu, nenoliedzami, ir iepazinis pašvaldības darbu, bet viņš nav vadījis procesus un, domājams, viņam paietu diezgan ilgs laiks, kamēr viņš iepazītu ministrijas un pašvaldību darba specifiku," sacīja Sesks.

"Ministram pozitīvā nozīmē ir jābūt lielākajam pašvaldību interešu lobijam pie valdības galda," sacīja Sesks, norādot, ka pašreizējam ministram Edmundam Sprūdžam (RP) esot cits viedoklis šajā jautājumā. Liepājas mērs nenoliedz, ka viņa nostāja vairākos jautājumos nesakrīt ar ministra viedokli, un kritizē Sprūdža komunikāciju ar pašvaldību vadību.

Jau ziņots, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs nolēmis pamest ministra amatu ar šā gada 1.decembri. Ministrs šādu lēmumu pieņēmis, jo savu turpmāko profesionālo darbību nesaista ar politiku.

Reformu partijas valdes loceklis un Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis ir viens no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidātiem un pietiekami nopietns, - intervijā Latvijas Radio vakar sacīja izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

 

Autors: LETA

Foto liepajniekiem.lv

Atpakaļ