Liepājas dzimšanas dienā pilsētas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas

Šā gada 18. martā, Liepājas 389. dzimšanas dienā, liepājnieki un pilsētas viesi sabiedriskajā transportā – pilsētas maršruta autobusos un tramvajos – varēs braukt bez maksas, pastāstīja Liepājas sabiedriskā transporta direktors Gints Lūsis.

Bezmaksas sabiedriskais transports Liepājas dzimšanas dienā ir ikgadēja pašvaldības dāvana iedzīvotājiem svētkos.

Par godu pilsētas dzimšanas dienai 18. martā plkst.16:00 maršrutā t/c Kurzeme – Mirdzas Ķempes iela – Brīvības iela – t/c Kurzeme aties arī pirmais Kultūras tramvajs 2014. gadā. Tas būs īpašs brauciens, īpašā gaisotnē. Kultūras tramvaja pasažierus pilsētas Sarkanās un Zaļās gvardes pārstāvis un pārstāves priecēs ar aizraujošiem stāstiem no sērijas "Reiz Liepājā...", bet starplaikos tiks sniegta informācija par Liepājas jubilejas pasākumiem. Savukārt paši mazākie pasažieri tramvaja aizmugurē varēs darboties puķu darbnīcā.

Tieši pilsētas dzimšanas dienā, 18. martā, Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē plkst. 19:00 notiks galvenās svētku svinības – pasākums "Goda un Gada liepājnieks 2013". Visērtāk uz Liepājas Olimpisko centru var nokļūt, izmantojot tramvaju (pieturvieta "5. vidusskola"), kā arī 2., 4., 9., 22., 23., 904. un 912. maršruta autobusus (pieturvieta Olimpiskais centrs). Lai pēc iespējas izdevīgāk braucienu izplānotu, pasažieri var izmantoto maršruta plānotāju (http://www.marsruti.lv/liepaja/#plan/ jeb www.lst.lv, lietojot mobilos tālruņus), kurā kā gala pieturu norāda Olimpisko centru (autobusam) vai 5. vidusskolu (tramvajam).

18. marts ir dzimšanas diena ne tikai Liepājai, bet arī sabiedriskajam transportam, kas radies 1662. gada 18. martā Francijā. Pirmos pasažierus toreiz pārvadāja ar astoņvietīgu karieti.

Liepājas sabiedriskā transporta direktors atgādina, ka sakarā ar skolēnu brīvlaiku no 17. marta līdz 23. martam nekursēs skolēnu ekspreši 1S, 2S, 4S un 22S.

 

Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ