Liepājas domes priekšsēdētāja U.Seska apsveikums svētkos

2014. gads ir bijis spriedzes pilns gads gan Latvijā, gan pasaulē, gan Liepājā. Pasaulē spriedze saistībā ar notikumiem Ukrainā, Latvijā spriedze ar Saeimas vēlēšanām un jaunās valdības izveidi, bet Liepājā viss gads bijis kā tāda novilkta atspere, gaidot, kurā brīdī atkal iedarbosies „Liepājas metalurga” krāsnis, kas notiks ar Krievijas noteiktajām sankcijām, kādu iespaidu uz mums atstās Krievijas rubļa vērtības kritums...

Šajā gadā esam piedzīvojuši gan priekus un uzvaras, gan arī kopīgi gājuši cauri dažādiem pārbaudījumiem un pārdzīvojumiem. Dusmojušies, bēdājušies un arī priecājušies, lepojušies un, protams, cerējuši. Taču tāpat kā jebkura vētra liek ozolam dziļāk dzīt saknes, lai noturētos, tā arī, es ticu, visi notikumi mūs tikai dara gudrākus un sagatavo jaunam posmam.
Nākamais gads mums atnesīs spilgtus notikumus. Gribas cerēt, ka mums priekšā ir Lielo Iespēju gads. Tas būs gads, kad visā savā spožumā iemirdzēsies tik gaidītā koncertzāle „Lielais dzintars”. Tas būs gads, kad piedzīvosim gan vērienīgus mūzikas festivālus, gan uzņemsim starptautiskus sporta čempionātus. Tas būs gads, kad Liepāja svinēs savas pastāvēšanas 390. gadadienu, un gads, kad apgriezienus uzņems jaunais Eiropas Savienības struktūrfondu plānošanas periods, kas pavērs jaunas iespējas mūsu pilsētai.

Mūsu uzņēmējiem un lielākajiem ražotājiem nākamais būs gads, kad jāmeklē arvien jaunus veidus un jaunas iespējas, kā apliecināt savu dzīvotspēju arī apstākļos, kad lielākie noieta tirgi austrumos aizver savas durvis.

Taču es zinu arī to, ka Liepāja atšķiras no jebkuras citas pilsētas Latvijā un liepājnieki atšķiras no jebkuras citas pilsētas iedzīvotājiem pasaulē. Mēs esam parādījuši paši sev un arī citiem Latvijā, ka liepājnieki nemēdz nolaist rokas un padoties pie grūtībām. Mēs stājamies tām pretī!

Es gribu novēlēt visiem, lai gaiši un mīlestības pilni Jums un Jūsu ģimenēm šie Ziemassvētki. Un Jaunais gads lai nāk ar veselību, panākumiem un labām iespējām Jums katram un mūsu Liepājai.

Uldis Sesks,
Liepājas domes priekšsēdētājs
Atpakaļ