Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska apsveikums, mācību gadu uzsākot

Mīļie skolēni un vecāki!
Cienījamie skolotāji!

1. septembris ir ļoti īpaši svētki. Tā ir diena, kad atkal veram durvis uz jaunu posmu – jaunu mācību un akadēmisko gadu, jauniem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem un, protams, arī sasniegumiem. Šī diena ir kārtējais atskaites posms ne tikai tiem gandrīz 15 000 bērnu un jauniešu, kas mācās vai studē Liepājas izglītības iestādēs, bet arī tiem, kas šīs zināšanas dod un palīdz skoloties.

„Mācieties un krājiet zinības. Tā ir manta, ko jums neviens nevar atņemt,” pirms simt gadiem teicis izcilais Latvijas valstsvīrs Jānis Čakste. Šie vārdi nav zaudējuši savu aktualitāti arī šodienas strauji mainīgajā laikmetā. Zināšanas atver durvis uz jaunām iespējām, tās dod stabilu pamatu un ceļavēju tālākajam dzīves ceļam. Lai kādiem izaicinājumiem pretim šis ceļš vestu un kādus pārbaudījumus nestu, zināšanas ir bagātība, ko neviens nevar ne pazaudēt, ne atņemt. 

Es novēlu visiem Liepājas skolēniem nenogurstošu zinātkāri un neatlaidību! Tiem 870 pašiem mazākajiem skolēniem, kas šoruden skolas durvis vērs pirmo reizi mūžā, vēlu, lai šis ceļš, ko šodien uzsākat, ir pilns nerimstošas degsmes un prieka. Lai tas sniedz gandarījumu pašiem un ļauj arī pilsētai lepoties.

Skolotājiem novēlu pacietību un profesionālu gandarījumu šajā patiesi svētīgajā darbā! Jūs esat tie, kas sniegsiet padomu un atbalstu, lai bērns savā gājienā uz patstāvīgu dzīvi ceļasomai izvēlētos noderīgākās un labākās lietas.

Vecākiem, vecvecākiem un visiem citiem, kas rūpējas par jauno paaudzi un sniedz savu atbalstu skolas gaitās, novēlu spēku un izturību!

Veiksmīgu un zināšanām bagātu jauno mācību gadu!


Liepājas pilsētas domes vārdā
domes priekšsēdētājs Uldis Sesks

Atpakaļ