Liepājas dome mazo un vidējo uzņēmumu projektu līdzfinansēšanai atvēl 32 000 eiro

Liepājas dome mazo un vidējo komercsabiedrību projektu līdzfinansēšanai 2015.gadā atvēlējusi 32 000 eiro.

Domes lēmums paredz, ka, sniedzot atbalstu mazajiem un vidējiem komersantiem caur projektu konkursu, tiks pievērsta uzmanība ilgtspējīgiem projektiem, kas saistīti ar jaunu darba vietu radīšanu, jaunu produktu vai pakalpojumu attīstīšanu. Atbalsta programma būšot mērķtiecīgs pašvaldības atbalsta instruments uzņēmējdarbības attīstībā.

Minimālais viena projekta līdzfinansējums ir 2500 eiro, bet maksimālais - 10 000 eiro, un domes līdzfinansējums nepārsniegs 50% no kopējā projekta budžeta.

Mazo un vidējo komersantu līdzfinansēšanas konkursu organizēs Liepājas domes Attīstības pārvalde, kas arī nodrošinās kontroli par līdzekļu un aktivitāšu izlietošanu atbilstoši noslēgtajam līgumam un projekta pieteikumam.

Attīstības pārvalde ir konsultējusies ar Liepājā pārstāvētām uzņēmējdarbības veicinošām un atbalstošām iestādēm - Kurzemes Biznesa inkubatoru, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Darba devēju konfederāciju un Liepājas Direktoru padomi.

Savukārt likumā "Par pašvaldībām" uzlikto pienākumu sekmēt saimniecisko darbību un rūpēties par bezdarba samazināšanu Liepājas dome deleģēs SIA "Kurzemes Biznesa inkubators". To paredz domes deputātu vienbalsīgi pieņemtais lēmums par deleģēšanas līguma slēgšanu.

Lēmuma pieņemšana nodrošinās atbalstu uzņēmējdarbībai, atbalstot jaunu biznesa ideju attīstīšanu un jaunu darba vietu radīšanu Liepājā, un šī mērķa realizācijai šogad no pašvaldības budžeta paredzēti 25 000 eiro.

Kurzemes Biznesa inkubators 2012.gadā izveidoja biznesa ideju autoru atbalsta centru "KBI Biznesa skola", un patlaban ideju autoriem trīs mēnešus bez maksas pieejami dažādi pakalpojumi - aprīkotas darba vietas, interneta pieslēgums, sekretariāta pakalpojumi, konsultantu atbalsts, pieeja mentoru un investoru tīkliem.

Izvērtējot Kurzemes Biznesa inkubatora sešu gadu pieredzi un līdzšinējo sadarbību, nodrošinot profesionālas konsultācijas komercdarbības sācējiem, pašvaldība secinājusi, ka inkubators spēj nodrošināt profesionālu atbalstu biznesa ideju autoriem.

Šā gada martā inkubators arī noslēdzis līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu veidošanos un attīstību Liepājā, Saldū un Kuldīgā, nodrošinot tos ar komercdarbībai nepieciešamo infrastruktūru un konsultatīvajiem pakalpojumiem.

Atpakaļ