“Liepājas biznesa centrs” būvē trīs jaunas ražošanas ēkas

Šobrīd norit aktīvi būvniecības darbi, lai jau šā gada jūnijā “Liepājas biznesa centrs” ekspluatācijā varētu nodot trīs jaunas ražošanas ēkas, portālam pastāstīja Liepājas SEZ pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

“Liepājas biznesa centra” īpašnieka un nekustamā īpašuma apsaimniekotājs LSEZ SIA “Pumac Liepaja” pārstāvis Livars Vangovskis norāda, ka interese ir gan no ārvalstu, gan pašmāju uzņēmējiem un ir pamats domāt, ka visās trīs ēkās vēl šogad tiks izvietoti jauni ražošanas uzņēmumi.

Visu trīs būvju kopējā plātība būs aptuveni 12 300 m2. “Liepājas Biznesa centra” paplašināšanās tiek īstenota ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras finansiālu atbalstu.

Šobrīd dažādās būvniecības procesa stadijās ir trīs jaunas ražošanas ēkas Kapsēdes ielā, Liepājā un nekustamā īpašuma attīstītājs LSEZ SIA “Pumac Liepaja” turpina sarunas ar uzņēmējiem, kuriem ir interese “Liepājas biznesa centra” jaunajās ēkās izvietot savus ražošanas uzņēmumus.

LSEZ SIA “Pumac Liepaja” pārstāvis Livars Vangovskis teic: “Ir jau konkrēta interese no uzņēmējiem, viena no ražošanas ēkām jau par 99% ir iznomāta, arī otra ir praktiski atradusi savus iemītniekus, bet par trešo turpinās sarunas. Pārsvarā tie ir ārvalstu uzņēmumi, bet ir arī vietējie, kas meklē jaunas, modernas telpas.”

Katras ēkas platība ir aptuveni 4 100 m2 un ekspluatācijā tās jānodod līdz šā gada septembrim, bet plānots, ka tas varētu notikt jau jūnijam. Projekta īstenošanu atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un kā nosaka noslēgtais līgums, atbalsta intensitāte ir  50%, jeb aptuveni 1,4 milj. eiro. Tāpat ar LIAA noslēgtais līgums paredz, ka pirmās 20 darbavietas jānodrošina līdz šā gada beigām, bet uzbūvētajās telpās jāizvieto ražošanas uzņēmumi ne vēlāk kā 36 mēnešu laikā. LSEZ SIA “Pumac Liepaja” pārstāvis Livars Vangovskis norāda, ka ar līguma nosacījumu izpildi visticamāk problēmu nebūšot un uzsver, ka lielu atbalstu Liepājas biznesa centra paplašināšanas projekta īstenošanā ir saņemts no pašvaldības un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieka vietnieks Jānis Lapiņš skaidro: “Mēs jau nevienu vien reizi esam uzsvēruši, ka “Liepājas biznesa centra” modelis ir sevi pierādījis un šodien redzam, ka arī lēmumi gan par industriālā parka paplašināšanu, gan  attīstību dod konkrētu rezultātu – top trīs jaunas ēkas ražošanas uzņēmumiem, kurās jau vasarā uzņēmēji varēs ienākt un maksimāli īsā laikā uzsākt ražošanu. Tas ir labs piemērs, kā var attīstīt arī citas industriālās teritorijas pilsētā. Domājam, ka līdzīgi varētu nākotnē darboties LSEZ SIA “Baltkom”, kas 2014.gada vasarā iegādājās bijušo Linoleju rūpnīcas teritoriju.”

“Liepājas biznesa centra” attīstītājs  LSEZ SIA “Pumac Liepaja” “iesniedzis arī pieprasījumu Liepājas Būvvaldē, lai noskaidrotu kādas ir iespējas nākotnē vēl  paplašināties. Tāpat top divas labiekārtotas industriālas teritorijas Karostā, Virssardzes ielas rajonā un Meldru ielā, kas arī varētu būt interesantas uzņēmējiem. Abas teritorijas, sadarbojoties Liepājas domei un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldei, tiek sakārtotas ES struktūrfondu projektu ietvaros.

Atpakaļ