Liepājai jāspēj konkurēt ar Rīgas piedāvājumu


Liepājas ilgtermiņa attīstības mērķis ir investīciju, kā arī zinošu un radošu speciālistu piesaiste pilsētai. Lai to īstenotu, Liepājai jāspēj konkurēt ar Rīgas piedāvājumu.
 
To intervijā "Rietumu Radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija), raksta LETA.

 "Pasaulē novērojama tendence, kad cilvēki, īpaši jaunieši, izvēlas dzīvot lielās pilsētās, jo tās ir interesantākas un sniedz vairāk iespēju," sacīja Sesks. "Tas ir izaicinājums Liepājai - radīt konkurētspējīgus nosacījumus visdažādākajās jomās, lai spētu konkurēt ar piedāvājumu Rīgā."

Liepājas mērs norāda, ka Liepājā tiek īstenoti vairāki apjomīgi projekti, lai jaunieši varētu iegūt kvalitatīvu speciālo un augstāko izglītību. Tāpat jaunās koncertzāles uzbūvēšana un mūzikas skolas atrašanās vienās telpās ar simfonisko orķestri varētu būt interesanta jaunajiem mūziķiem.

 Vienlaikus pilsētai jārisina vairāki jautājumi, kas saistīti ar ekonomikas attīstību, piemēram, dzelzceļa kapacitātes uzlabošana, lai ātrāk un kvalitatīvāk būtu iespējams apkalpot kravas, kas nāk uz ostu, sacīja Sesks.

 Tāpat nozīmīga ir Eiropas Savienības fondu līdzekļu piesaiste pilsētai jaunu un modernu darbavietu radīšanai un ražošanas efektivitātes veicināšanai, sacīja Sesks, norādot, ka šī ir viena no sadaļām arī sarunās par jaunās valdības veidošanu.

 "Ar vietnieku Gunāru Ansiņu piedalāmies valdības veidošanas procesā un deklarācijas izstrādē, lai valdība neaizmirstu Liepājas iedzīvotājus," sacīja Sesks. "Šobrīd Liepāja ir pelnījusi lielāku atbalstu, jo šajā ekonomiskajā krīzē esam cietuši visvairāk."

 Liepājas ilgtermiņa attīstības plāns 2030.gadam, kas patlaban nodots sabiedriskajai apspriešanai, paredz stiprināt Liepājas lomu un atpazīstamību starptautiskā mērogā, piesaistot pilsētai investīcijas, zinošus un radošus speciālistus.

 Plānots, ka iedzīvotāju skaita samazināšanās pilsētā tiks apturēta un 2030.gadā pilsētā būs 75 000 iedzīvotāju, kas ir par aptuveni pusotru simtu vairāk nekā pērn. 2005.gadā Liepājā gan dzīvoja 83 000 cilvēku.

Atpakaļ