Liepāja veidojas par aktīvās atpūtas centru

Šī gada vasarā Liepājas aktīvās atpūtas piedāvājumu klāsts papildinājies ar vairākiem jaunumiem - gan vietējiem iedzīvotājiem, gan viesiem ir iespējas aktīvi atpūsties un sportot ne tikai uz sauszemes, bet arī uz ūdens un gaisā, portālu informēja Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja pārstāve Zane Gaile.

„Jura staļļi”  līdz šim bija zināmi kā vieta, kur pilnvērtīgi atpūsties ģimenēm ar bērniem - doties izjādēs ar zirgiem vai pavizināties ar divrikšu vai karieti. Tagad šeit ir jauns piedāvājums – gaisa trase „Spārnotais zirgs”. Trase veidota 6-7 metru augstumā virs zemes, kokos izvietoti 7 dažādi šķēršļi un divi nobraucieni pa trosēm. Šajā trasē drīkst doties visi, kuru augums ir virs 150 cm. Tajā ir  seši atrakciju punkti un divi nobraucieni. Šīs trases garums kopumā ir 130 metri, bet garais nobrauciens – 64 metri. Paralēli izveidota šķēršļu trase arī bērniem „Vienradža trase”, kurā var doties jebkurš mazais. Trase veidota nelielā augstumā virs zemes, lai vecāki nepieciešamības gadījumā varētu pavadīt un iedrošināt savas atvases. Trases pēdējā posmā mazie piedzīvojumu meklētāji var atpūsties jaukā, no koka veidotā Vienradža mājiņā.

Savukārt laivošanas entuziastus iepriecinās ziņa, ka Liepājas pusē darbību uzsākuša  „Niknās laivas”  - vēl viena laivu noma, kas piedāvā gan laivošanai drošus un komfortablus kajakus, gan arī airu laivas. Bez tam "Niknās laivas" palīdzēs laivotājiem gan nokļūt līdz laivošanas sākumpunktam, gan pēc brauciena arī līdz „civilizācijai”, kā arī papildus ērtībām nodrošinās ar sauso mantu maisiem, piepūšamu maku telefoniem un videokameru, kas iemūžinās visus brauciena mirkļus. Taču laivas niknums būs atkarīgs no laivotājiem un izvēlētā laivošanas maršruta.

Arī Liepājas pludmalē šovasar un nākamajās vasarās būs plašs piedāvājums aktīvās atpūtas cienītājiem. Ne tikai Karostā, bet arī pilsētas centra pludmalē darbojas vindsērfinga klubs „Rietumkrasts”, no sauļošanās nogurušajiem piedāvājot gan vindsērfinga inventāru un apmācību, gan arī dažādas ūdens atrakcijas - ūdensmočus, ūdensslēpošanu un veikbordu, vizināšanos ar dažādiem peldpūšļiem aiz motorlaivas. Savukārt pilsētas Dienvidrietumu pludmalē izveidota zona kaitborda cienītājiem ar inventāra nomu un apmācības iespējām.

Šī ir pirmā sezona diviem jauniem veikparkiem – Beberliņos (Karostā) un Grobiņā. Veikborda parkā "BB WakePark" atklāta kabeļa veikborda trase ar tramplīniem, un kafejnīca, bet nākotnē gaidāmas arī citas aktivitātes.

Savukārt uz Ālandes upītes izveidotais Grobiņas veikparks ir lieliska vieta, kur apgūt pirmās iemaņas veikošanā, tur arī trase ir garāka, bet tramplīnu izvietošana ir vēl plānos. Šosezon veikparks savu darbību ir beidzis, bet jau ziemā, ja vien būs balts sniegs, tepat varēs izmantot trošu trasi, lai vizinātos ar sniega dēli vai slēpēm.

 

liepajniekiem.lv

Atpakaļ