Liepāja uzburs Ziemassvētku sajūtas Rīgā

Latvijas galvaspilsētā, Rīgā, jau novembrī notiek liela rosība, gatavojoties valsts svētkiem un iezīmējot arī pirmos Ziemassvētku vēstnešus, gan rotājumos, gan dažādās aktivitātēs. Šogad pirmo reizi arī Liepāja aktīvi piedalīsies svētku noskaņas veidošanā, lai aicinātu atbraukt un apskatīt skaistos Ziemassvētku rotājumus Liepājā.

Tā kā Ziemassvētki patiesībā nav tik tālu, kā varētu šķist, tirdzniecības centrs „Spice” un „Spice home” rīko plašu „Šopinga festivālu” ar grandiozu bezmaksas izklaides programmu. Šis pasākums 14. novembrī tiks veltīts Ziemassvētku noskaņai un Liepāja, kā vienīgā Latvijas pilsēta, starp neskaitāmiem uzņēmējiem, kas piedalīsies šajā festivālā, ielīksmos apmeklētājus ar brīnišķīgām zvanu skaņām Liepājas zvanu ansambļa „Campanella” izpildījumā. Ar šo mūzikas instrumentu palīdzību tiks radīta sirsnīga svētku noskaņa.

Ieliņa starp t/c „Spice” un „Spice home”, tiks veltīta tam, lai parādītu Liepājas īpašo Ziemassvētku auru. Briežu slidkalniņš, piparkūku mājiņas, vaska sveču veidošana, jautras dziesmas un rotaļas kopā ar folkloras kopu „Atštaukas” no pulksten 17.00 līdz 24.00 iepriecinās ikvienu, kurš atlicinās laiku savā ikdienas steigā. Vīziju par maģiskajiem Ziemassvētkiem Liepājā uzburs arī Liepājas kanāla aina, kas īpaši iepriecinās tos, kuri vienmēr gribējuši iejusties zemledus makšķernieku ādā. Ikvienam pasākuma dalībniekam būs iespēja nofotografēties pie vairākām foto sienām.

Savukārt no 14. līdz 18. novembrim, no plkst. 18.00 līdz plkst. 23.00, Liepāja par sevi atgādinās vērienīgajā gaismas festivālā „Staro Rīga 2014”. Jēkaba kazarmās, iepretim Liepājas pārstāvniecībai Rīgā, tiks izveidota gaismas instalācija – projekcija, un izvietoti pilsētu tik raksturojošie lielizmēra burti „Liepāja”, kas uz Rīgu aizceļos no vējainās Liepājas pludmales.

Starp daudziem starptautiski atzītiem ārvalstu mākslinieku gaismas instalācijas objektiem, videoinstalācijām un projekcijām Liepāja ar saukli „Liepāja iedvesmo” piedāvās izjust krāsu un gaismu spēles, kas projicētas uz Rāmera torņa. Garāmgājējiem būs arī iespēja piedalīties Liepājas sajūtu radīšanā, smiltīs, veidojot zīmējumus, kas projekcijā būs redzami ikvienam garāmgājējam.

Visi interesenti tiek aicināti piedalīties svētku sajūtu radīšanā, baudot īpaši sagatavotos pasākumus un sveicienus no iedvesmojošās Liepājas. Pasākumos tiks izplatīti Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja sagatavoti materiāli par atpūtas un izklaides iespējām Liepājā.

Abus pasākumus organizē Liepājas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa sadarbībā ar Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroju. Vizuālās instalācijas un noformējumu veidojis liepājnieks Kristaps Štobis no SIA "Dizainers.lv", bet pasākuma laikā informatīvos materiālus par Liepāju ikvienam interesentam dalīs Liepājas Universitātes studenti.


Anete Jonase,
Liepājas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas praktikante

 

Atpakaļ