Liepāja saņems Eiropas Sporta pilsētas titulu

Izvērtējot Liepājas sporta infrastruktūru, pieejamo sporta pasākumu klāstu, pieredzi un sabiedrības iesaisti veselīga dzīvesveida popularizēšanā, Eiropas Sporta pilsētu asociācija pieņēmusi oficiālu lēmumu piešķirt Liepājai titulu „Eiropas Sporta pilsēta 2016”.

„Apsveicam ar titula iegūšanu. Jūsu pilsēta ir labs piemērs, kur sportu izmanto kā instrumentu veselības, vienotības, izglītības un cieņas veidošanai. Tie ir arī galvenie Eiropas Sporta pilsētu asociācijas mērķi. Jūs esat izstrādājuši labu, parauga cienīgu sporta politiku ar jaukām sporta ēkām, programmām un aktivitātēm,” teikts oficiālajā Eiropas sporta pilsētu asociācijas prezidenta Žana Frančesko Lupatelli (Gian Francesco Lupattelli) vēstulē.

Atzīmējot Liepājas ierindošanu starp sportam labāk sagatavotajām Eiropas pilsētām, ceturtdien, 6.augustā, pulksten 11 pie Liepājas Olimpiskā centra notiks svinīga plāksnes atklāšana ar Eiropas Sporta pilsētas logo.

„Liepājas Olimpiskais centrs ir ļoti simboliska vieta, kurā gan liepājniekiem, gan ar sportu saistītajiem pilsētas viesiem šī plāksne visu nākamo gadu atgādinās par Eiropas Sporta pilsētu asociācijas augsto novērtējumu. Olimpiskais centrs būtībā ir visas Liepājas sporta sistēmas sirds, kurā pilsētas sporta dzīve redzama visā tās daudzveidībā – sākot no neskaitāmiem sporta treniņiem un nodarbībām skolēniem un beidzot ar augsta līmeņa Eiropas un pasaules čempionātiem,” skaidroja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis.

Jau vēstīts, ka jūlijā divu dienu garumā Liepājā uzturējās Eiropas Sporta pilsētu asociācijas delegācija, kura tikās ar pašvaldības pārstāvjiem un iepazinās ar Liepājas sporta infrastruktūru, kā arī pēdējo gados paveikto sporta nozares attīstībā, lai izvērtētu Liepājas atbilstību Eiropas Sporta pilsētas nosaukumam.

Liepājas Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš atzina, ka ir pateicīgs par asociācijas doto iespēju Liepājai mēroties ar citām Eiropas pilsētām sporta jomā. „Mēs to uztvērām kā lielisku iespēju izvērtēt, kur sporta jomā šobrīd esam gan sporta infrastruktūras, gan arī pasākumu kvalitātes un iespēju ziņā. Tā bija mūsu uzdrīkstēšanās pieteikties šim titulam un ļaut asociācijai izvērtēt Liepājas pilsētas sporta nozari, taču esam ļoti gandarīti par šo iespēju,” pauda A.Lagzdiņš.

Kā preses konferencē informēja Eiropas Sporta pilsētu asociācijas (ESPA) prezidents Žans Frančesko Lupatelli (Gian Francesco Lupattelli), Liepāja ir pārsteigusi ar savu sporta dzīves dažādību un iespējām gan uzņemt starptautiskus augsta līmeņa čempionātus, gan arī iespējām pašiem iedzīvotājiem dzīvot aktīvu dzīvesveidu.

ESPA ģenerālsekretārs Hugo Alonso preses konferencē norādīja, ka delegācija ir vērtējusi Liepājas atbilstību Eiropas Sporta pilsētas nosaukumam pēc dažādiem kritērijiem – gan līdzšinējā investīciju apjomu sporta infrastruktūrā, gan arī analizēts pašvaldības budžetā sportam atvēlētās naudas īpatsvars.

Asociācija ir bezpeļņas organizācija no Briseles, kura kopš 2001. gada novērtē un sniedz Eiropas sporta galvaspilsētu, pilsētu, kopienu un ciemu titulēšanu. Eiropas sporta pilsētas tituls var tikt vienlaicīgi piešķirts vairākām pilsētām Eiropā, kurās iedzīvotāju skaits ir no 25 000 līdz 500 000.

Vairāk informācijas par ESPA mājas lapā aceseurope.eu.

 

 

Andrejs Rjabcevs,
Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos

Atpakaļ