Liepāja saņem velosipēdistiem draudzīgas pašvaldības apbalvojumu

Liepājas pilsētas pašvaldība saņēmusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pateicību par ieguldījumu velokultūras veicināšanā un infrastruktūras attīstīšanā, publiskās vietās uzstādot kvalitatīvas velonovietnes un ieviešot citus riteņbraucējiem draudzīgus risinājumus.

Liepāja saņēma apbalvojumu un novērtējumu “Draudzīgs velosipēdistam” par 5 īpaša dizaina velonovietņu ar 21 velosipēda pieslēguma vietām un 75 vienkāršotu velonovietņu ar 450 pieslēguma vietām uzstādīšanu pie pilsētas bērnudārziem un citās publiskās vietās.

Tāpat tika novērtēta ar Liepājas pilsētas pašvaldības atbalstu pilsētā izveidotā pašapkalpošanas velo darbnīca, kas ir publiski pieejama liepājniekiem un pilsētas viesiem. Darbnīcā biedrības „Radi Vidi Pats” telpās, Vecajā Ostmalā 54, brīvprātīgie gan palīdzēs atrast vajadzīgas detaļas un instrumentus, gan arī palīdzēs ar padomu.

Ņemot vērā, ka viens no priekšnosacījumiem riteņbraucēja sirdsmieram ir iespēja divriteni pieslēgt kvalitatīvās novietnēs, īpaša vērība konkursa “Draudzīgs velosipēdistam” pieteikto pašvaldību izvērtēšanas laikā tika pievērsta izvietoto velonovietņu lietošanas ērtībai un drošībai. Ekspertu žūrija Liepājā izvietotās velonovietnes novērtēja kā drošas un kvalitatīvas.

Konkursa “Draudzīgs velosipēdistam” mērķis ir popularizēt labās prakses piemērus un veicināt kvalitatīvu velonovietņu izvietošanu un velokultūras attīstību visā Latvijā. Kopumā par ieviestajiem velo draudzīgajiem risinājumiem tika apbalvoti 26 pašvaldības. Konkursa laureātus ar uzrunu sveica un balvas pasniedza vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieks Jānis Eglīts, Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks Andris Kuižnieks, izcilais komiķis un veloaktīvists Jānis Skutelis, «fiksīšu karalis»— gudrais pilsētnieks Toms Alsbergs un Ērenpreisu dzimtas pārstāvis, slavenā velosipēdu rūpnieka un uzņēmēja Gustava Ērenpreisa darba turpinātājs Toms Ērenpreiss.

Konkursa organizatori cer, ka līdz ar velosipēdistu skaita pieaugumu, sekojot labās prakses piemēriem, ar katru gadu pieaugs to uzņēmumu, pašvaldību un organizāciju skaits, kuri sniegs ieguldījumu velokultūras attīstībā un rūpes par kvalitatīvu velonovietņu izvietošanu uzskatīs par normu.

Konkurss tiek īstenots Eiropas Komisijas iniciētās kampaņas Pārvietojies gudri jeb Do the right mix ietvaros. Konkursu organizē SIA Prospero sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Latvijas Riteņbraucēju apvienību.


Dace Ķēde
Liepājas pilsētas domes
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ