Liepājā plāno nodrošināt pirmklasniekiem sabiedrisko transportu bez maksas

Sākot no 1.septembra, pirmo klašu skolēniem Liepājā plānots nodrošināt bez maksas sabiedrisko transportu,  15.augustā notikušajā Liepājas pilsētas domes pastāvīgajā Finanšu komitejas sēdē vienojušies deputāti.

Lai lēmums stātos spēkā, tas vēl jāapstiprina Liepājas domes sēdē, kas plānota nākamnedēļ, 22.augustā, kā arī jāsaskaņo ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Finanšu komitejā atbalstītie grozījumi pilsētas saistošajos noteikumos nosaka, ka mācību gada laikā abonementa biļeti braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 100% atlaidi būs tiesīgi saņemt pilsētā pastāvīgi deklarētie Liepājas vispārējās izglītības iestādēs klātienē izglītojamie 1.klašu audzēkņi. Paredzēts, ka mēnešbiļeti braukšanai sabiedriskajā transportā skolēni varēs saņemt savā izglītības iestādē, taču vēl tiks precizēts, no kura datuma tās būs pieejamas.

„Jau kopš pagājušā gada esam uzsākuši Liepājā mērķtiecīgu virzību, lai pakāpeniski arvien paplašinātu to iedzīvotāju loku, kas var saņemt atvieglojumus braukšanai sabiedriskajā transportā. Pavasarī ieviesām 50 procentu pašvaldības līdzmaksājumu mēnešbiļetei sabiedriskajā transportā sociāli vismazāk aizsargātajiem pensionāriem, kuru pensijas apmērs nepārsniedz 180 latu. Tagad ir sperts nākamais solis, radot iespēju pirmo klašu skolēniem izmantot sabiedrisko transportu pilsētā bez maksas. Plānojam, ka nākamā iedzīvotāju kategorija, kas varētu saņemt braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā, ir pensionāri, kas vecāki par 80 gadiem, taču tas atkarīgs no turpmākajām budžeta finansiālajām iespējām,” norāda Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Izmaiņas skars aptuveni 900 Liepājas skolu 1.klašu skolēnus un pašvaldības budžetā šim mērķim šogad būs nepieciešami 50 000 latu.


Papildus informācija:
Andrejs Rjabcevs,
Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos

Atpakaļ