Liepājā plāno izbūvēt jaunas dzelzceļa un tramvaja līnijas

~~
Liepājā plānots izbūvēt jaunu dzelzceļa atzaru uz Karostu, kā arī tramvaja līniju uz Ziemeļu priekšpilsētu jeb tā dēvēto "Laumas" rajonu, “Rietumu radio” informēja Liepājas domē.

Kā skaidrots šodien Liepājas domes Attīstības komitejā akceptētajā Liepājas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam, Karostas dzelzceļa atzara izbūvēšana ļautu būtiski palielināt kravu apgrozījumu ostā.

Tāpat Liepājā plānots attīstīt videi draudzīgu sabiedrisko transportu, kas paredz tramvaja līnijas ierīkošanu uz Ziemeļu priekšpilsētu. Lai to īstenotu, paredzēts izbūvēt Tērauda ielas-Namdaru ielas pārvadu.

Jau ziņots, ka šī gada maijā ekspluatācijā tika pieņemta jaunā tramvaja līnija līdz Ezerkrasta dzīvojamajam masīvam.

Vienlaikus paredzēts veikt nozīmīgus ieguldījumus SIA “Aviosabiedrība Liepāja”, lai atjaunotu regulārus avioreisus uz nozīmīgākajām lidostām rietumos un austrumos, nodrošinot visātrāko sasniedzamību ar starptautiskas nozīmes centriem no Liepājas. Tāpat plānots izveidot jaunas prāmju līnijas, attīstīt jahtu ostu, kā arī atjaunot pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu.

Liepājas ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030.gadam ir ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā nosaka ilgtermiņa stratēģiskos mērķus un prioritātes, iezīmē pašvaldības telpisko perspektīvu.

Liepājas ilgtspējīgas attīstības stratēģija vēl jāpieņem Liepājas domes sēdē.


Autors: LETA

Foto: liepajniekiem.lv

Atpakaļ