Liepājā piedāvās jaunus sociālās rehabilitācijas pakalpojumus invalīdiem un vardarbībā cietušiem bērniem

Liepājā ieviesīs divus jaunus sociālos pakalpojumus - sociālo rehabilitāciju vardarbībā cietušiem bērniem, kā arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumu lauku vidē personām ar invaliditāti, aģentūru LETA informēja Liepājas Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Šodien notikušajā Liepājas domes sēdē nolemts atbalstīt grozījumus pilsētas saistošajos noteikumos "Par Liepājas pilsētas pašvaldības sociālajiem pakalpojumiem". Veiktie grozījumi paredz piedāvāt liepājniekiem jaunus sociālo pakalpojumu veidus un atvieglot dokumentu noformēšanu sociālo pakalpojumu saņemšanai.

Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu dzīvesvietā varēs saņemt bērni, kuri cietuši no prettiesiskām darbībām. Pakalpojums tiks nodrošināts vardarbībā cietušiem bērniem pēc valsts apmaksātā pakalpojuma saņemšanas, ja speciālisti norādīs, ka pakalpojumu nepieciešams turpināt.

Savukārt pilngadīgās personas ar invaliditāti varēs saņemt sociālās rehabilitācijas pakalpojumu lauku vidē.

Plānots, ka turpmāk personai ar invaliditāti nebūs vairs jāiesniedz invaliditāti apliecinoša dokumenta kopija sociālā pakalpojuma saņemšanai. Arī Portidžas mācību sistēmas pakalpojuma saņemšanai vairs nevajadzēs iesniegt bērna dzimšanas apliecības kopiju.

Liepājas Sociālā dienesta budžetā sociālās rehabilitācijas pakalpojumam lauku vidē šogad paredzēti 20 160 eiro, bet sociālās rehabilitācijas pakalpojumam no prettiesiskām darbībām cietušajiem bērniem - 19 069 eiro.

Saistošie noteikumi un plānotie grozījumi stāsies spēkā pēc to saskaņošanas ar Vides un reģionālās attīstības ministriju un publicēšanas "Latvijas Vēstnesī".

LETA

Atpakaļ