Liepāja meklē risinājumu, kā nodrošināt pirmsskolas pedagogiem atalgojumu 680 eiro apmērā

Liepājas dome vēl veic aprēķinus, lai atrastu risinājumu kā nodrošināt pirmsskolas pedagogiem atalgojumu 680 eiro par likmi, aģentūru BNS informēja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja Ulda Seska padomnieks Andrejs Rjabcevs.

Rjabcevs informēja, ka šobrīd pilsētas Izglītības pārvalde kopā ar Liepājas domes finansu speciālistiem vēl veic nepieciešamos aprēķinus un analizē ietekmi uz budžetu, lai izvēlētos piemērotāko risinājumu. Šobrīd kalkulācijās analizējot 680 eiro atalgojumu par pilnu likmi. "Šis jautājums būs skaidrs līdz augustā paredzētajai domes sēdei, lai jau, uzsākot jauno mācību gadu, pedagogiem būtu skaidrība gan par stundu skaitu nedēļā un likmēm, gan arī atalgojumu," skaidroja domes pārstāvis.

Rjabcevs norādīja, ka Liepājas pašvaldība jau šobrīd nodrošina pirmsskolas izglītības iestādēs pedagogiem kvalitātes piemaksu 6% apmērā no atalgojuma fonda. Šobrīd ir noteikts, ka viena pilna likme ir 30 kontaktstundas nedēļā un par to paredzētais atalgojums ir 456 eiro mēnesī. Tam klāt nedēļā ir paredzētas trīs sagatavošanās darba stundas, kas nozīmē, ka pedagogi nedēļā strādā 33 stundas, kas ir 1,1 likme. Pedagogu atalgojums atbilstoši likmei ir 502 eiro, kam klāt nāk vēl pašvaldības piemaksa par kvalitāti 6% apmērā.

Kopumā Liepājā ir aptuveni 450 pirmsskolas pedagogi, un viņu atalgojums šobrīd ir 531,69 eiro.

Jau ziņots, ka pedagogu algu noteikumus valdība apstiprināja 5.jūlijā un tas paredz pedagogu atalgojuma paaugstināšanu uz 680 eiro par likmi. Tajos arī iestrādāta iespēja pašvaldībām pirmsskolas pedagogiem  maksāt tikai 560 eiro atalgojumu , nevis 620 eiro, ja tām nav iespēju maksāt pilno atalgojumu.

Tāpat ziņots, ka Lielo pilsētu asociācijas vadītājs Viktors Valainis norādījis, ka jaunā   pedagogu   atalgojuma  modeļa ieviešana Latvijas republikas mēroga pilsētām varētu izmaksāt 12 miljonus eiro.

Viņš arī norādīja, ka būs pašvaldības, kas, veicot grozījumus savos budžetos, būs spiestas no kaut kā atteikties. "Visām pilsētām tā būs problēma. Jēkabpils par šo lietu jau apspriedās. Tie būs pilsētas sakārtošanas projekti, no kuriem nāksies atteikties," teica Valainis.

BNS

Atpakaļ