Liepāja izvirzīta konkursa “Eiropas Gada pašvaldība 2013” otrajā kārtā

No 30 pašvaldībām, kuras bija pieteikušās uz konkursa “Eiropas Gada pašvaldība 2013” pirmo kārtu, Plānošanas reģionu vērtēšanas komisijas ir izvirzījušas 15 pašvaldības, kuras sacentīsies konkursa otrajā kārtā, līdz 18.oktobrī svinīgā apbalvošanas ceremonijā tiks sumināti uzvarētāji, kā arī visi konkursanti. Otrajai kārtai izvirzīta arī Liepāja, portālu informēja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Mutjanko.

Plānošanas reģionos tika izveidotas vērtēšanas komisijas, kuras vērtēja pašvaldības gan pēc iesniegtā pieteikum, gan arī apmeklēja pašvaldības klātienē. Kurzemes plānošanas reģionā uz otro kārtu izvirzīts Rucavas novads, Liepājas pilsēta un Talsu novads; Zemgales plānošanas reģionā - Iecavas novads, Jelgavas pilsēta un Jēkabpils novads; Rīgas plānošanas reģionā - Siguldas novads, Jūrmalas pilsēta un Kandavas novads; Latgales plānošanas reģionā uz otro kārtu izvirzīts Rēzeknes novads, Rēzeknes pilsēta un Preiļu novads, bet no Vidzemes plānošanas reģiona otrajā kārtā sacentīsies Alūksnes novads, Valmieras pilsēta un Amatas novads.

Konkursa otrajā kārtā noteiks gan Eiropas Gada pašvaldību, gan laureātus četrās nominācijās – “Pašvaldība kultūrai”, “Pašvaldība integrācijai un iekļaušanai”,“Pašvaldība veselībai” un “Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai”. Vērtēšanas komisija sākot no augusta beigām līdz 26.septembrim apmeklēs katru pašvaldību, lai iepazītos un izvērtētu tur paveikto iedzīvotāju integrācijas, kultūras, veselīga dzīvesveida popularizēšanā, kā arī Eiropas Savienības vērtību popularizēšanā un iedzīvotāju iesaistē starptautiskā sadarbībā. Tāpat arī otrās kārtas vērtēšanas laikā pašvaldībās tiks meklēti Eiropas Gada cilvēki, kuri daudz darba, kā arī pūļu, nesavtību un sirsnību ieguldījuši gan kultūras, gan veselīga dzīvesveida, gan iedzīvotāju integrācijas jomā savā novadā vai pilsētā.

Konkursu rīko Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Latvijas plānošanas reģioniem, Kultūras ministriju, Labklājības ministriju, Veselības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Otrajā kārtā vērtēšanas žūrijā piedalīsies gan ministriju pārstāvji, gan Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā pārstāvis, kā arī konkursa ģenerālsponsora “Swedbank” pārstāvis. Šogad vērtēšanas komisijā piedalīsies arī konkursa sadarbības partnera pārstāve no SIA “Lattelecom”. Vērtēšanas komisijas vizītes sāksies 27.augustā.

Konkursa ģenerālsponsors ir AS “Swedbank”. Konkursa sadarbības partneri ir Latvenergo koncerns, SIA "Lattelecom", VAS "Latvijas dzelzceļš". Konkursu atbalsta AS “Grindeks”, Taipejas misija Latvijas Republikā, AS “Valters un Rapa”, AS “Latvijas Valsts meži” un AS "Laima".

Konkursa informatīvie atbalstītāji ir “Latvijas Avīze”, Latvijas Televīzija, Latvijas Radio 1 un žurnāls “Logs”.

Turpinot labās tradīcijas, kuras LPS aizsāka, rīkojot konkursu “Sakoptākais Latvijas pagasts”, šogad otro reizi apbalvos Eiropas Gada pašvaldību. Katru gadu šī konkursa tēma mainīsies atbilstoši Eiropas Gada tēmai. Iepriekšējais gads bija veltīts aktīvai un veselīgai novecošanai un paaudžu sadarbībai.

Autors, foto: liepajniekiem.lv

Atpakaļ