Liepājā izveido hokeja klubu un atjauno meistarkomandu

Ar Liepājas pilsētas domes un Latvijas Hokeja federācijas atbalstu Liepājā izveidots profesionāls hokeja klubs „Liepāja”, kas kļuvis par kādreizējā kluba „Liepājas metalurgs” tradīciju pārmantotāju.

Šobrīd ir savākts nepieciešamais finansējums biedrības „Hokeja klubs „Liepāja”” darbības uzsākšanai, ko nodrošinājusi Liepājas pašvaldība un Latvijas Hokeja federācija. Tāpat Liepājas pašvaldība sniegs atbalstu, turpinot nodrošināt ledus nomas apmaksu Liepājas Ledus hallē pašvaldības sporta skolas hokeja apmācības programmas audzēkņiem. Bērnu un jauniešu hokeja programmas realizācijai 2014.gada pašvaldības budžetā ir novirzīti līdzekļi 310 000 eiro apmērā.

„Atjaunojot hokeja klubu Liepājā, tiek atjaunotas arī tās profesionālā hokeja tradīcijas, kas tika pārtrauktas uzņēmuma „Liepājas metalurgs” krīzes dēļ. Pašvaldība skaidri bija definējusi, ka ir gatava visām iespējām censties saglabāt izveidoto bērnu un jauniešu sporta sistēmu Liepājā, un varam būt gandarīti, ka šodien ar Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Kirova Lipmana atbalstu tas ir izdevies. Meistarkomanda, kura spēlētu virslīgā, ir bērnu un jauniešu sporta sistēmas piramīdas virsotne, dodot iespēju augstākiem panākumiem tiem Liepājas jauniešiem, kuri pašvaldības sporta skolā šodien apgūst hokeja sporta programmu,” norāda Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

„Liepāja uz Latvijas sporta un hokeja kartes ir ļoti nozīmīgs reģions. Liepājas sporta skola gadu gadiem ir piegādājusi Latvijas hokeja valstsvienībai augstas profesionalitātes spēlētājus. Arī Latvijas čempionātā izcīnītie septiņi čempiona tituli ir vērā ņemas rādītājs. Man ir milzīgs gandarījums, ka kopā ar Liepājas pilsētas domi esam raduši iespēju atjaunot lielo hokeju Liepājā, kas noteikti paaugstinās Latvijas čempionāta līmeni un dos iespēju jauniem hokeja censoņiem attīstīties, pilnveidoties un nākotnē papildināt Latvijas hokeja valstsvienības rindas,” atzīst Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

Liepājā ir senas hokeja tradīcijas un laika gaitā ir izveidotas hokeja klases, kas ir labs priekšnoteikums profesionālas hokeja komandas izveidei. Liepājas jaunie hokejisti spēlē Latvijas valsts vienībās U-18 un U-20, bet šobrīd norit aktīvas sarunas par jaunizveidotā kluba meistarkomandas dalību nākamās sezonas Latvijas hokeja čempionātā.


Andrejs Rjabcevs,
Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja
padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos

Atpakaļ