Liepāja - "Eiropas Gada pašvaldība 2013"

Konkursā „Eiropas Gada pašvaldība 2013” uzvarētāji ir Iecavas novads un Liepājas pilsēta. Uzvarētāji nominācijā „Pašvaldība kultūrai” ir Valmieras pilsēta un Talsu novads. Savukārt atzinības nominācijā „Pašvaldība kultūrai” ir ieguvis Rēzeknes novads un Preiļu novads. Uzvarētāji nominācijā “Pašvaldība integrācijai un iekļaušanai” ir Jelgavas pilsēta un Kandavas novads. „Pašvaldība veselībai” nomināciju ir ieguvusi Jūrmalas pilsēta un Siguldas novads. Uzvarētāji nominācijā “Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai” ir Amatas novads un Rēzeknes pilsēta. Savukārt, atzinību šajā nominācijā ieguvis Alūksnes novads.

Bez balvām nepaliek neviena pašvaldība, jo Rucavas novadam speciālo balvu pasniedz žurnāls „Logs” un Jēkabpils novadam tiek Latvijas Avīzes balva. Noslēguma pasākumā pašvaldības tiks pasniegtas arī daudzas citas balvas un sveicieni.

Sākot no 27.augusta konkursa vērtēšanas komisija apmeklēja visas 15 pašvaldības, kurās iepazinās ar paveikto iedzīvotāju integrācijas, kultūras jomā, veselīga dzīvesveida popularizēšanā, kā arī Eiropas Savienības vērtību popularizēšanā un iedzīvotāju iesaistē starptautiskajā sadarbībā. Konkursa komisija pārliecinājās, ka visas pašvaldības atbalsta iedzīvotāju iniciatīvas, rūpējas par to, lai iedzīvotāji varētu veselīgi un aktīvi pavadīt brīvo laiku, lai tie dzīvotu skaistā un sakārtotā vidē, lai aizkustinoši koncerti un citi kultūras pasākumi būtu pieejami visiem, lai gribētu dzīvot, strādāt un audzināt bērnus savā novadā vai pilsētā,  kā arī par to, lai vienkārši katrs iedzīvotājs būtu lepns par savu novadu un pilsētu. Konkursa svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks 18.oktobrī, taču vieta tiks paziņota laika gaitā.

Konkursa ģenerālsponsors AS „Swedbank” pasniegs balvu uzvarētājiem – „Eiropas Gada pašvaldībai 2013”. „Pašvaldība kultūrai” nominācijā balvu uzvarētājiem pasniegs Taipejas misija Latvijas Republikā, savukārt atzinības šajā nominācijā apbalvos konkursa sadarbības partneris „Latvijas Dzelzceļš”. “Pašvaldība integrācijai un iekļaušanai” uzvarētājiem balvas ir sarūpējuši sadarbības partneri SIA „Lattelecom”, savukārt AS “Grindeks” apbalvos uzvarētājus nominācijā „Pašvaldība veselībai”. Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā pasniegs balvu uzvarētajiem nominācijā “Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai”. Kultūras ministrija, Labklājības ministrija, Veselības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, kuru pārstāvji arī bija vērtēšanas komisijas sastāvā pasniegs savas sarūpētās balvas konkursa nomināciju uzvarētājiem. Savu speciālbalvu pasniegs „Latvijas Avīze” un žurnāls „Logs”, kā arī ar balvām iepriecinās gan AS “Laima”, gan AS “Valters un Rapa”, kā arī AS “Latvijas Valsts meži”, kas iepriecinās Eiropas Gada cilvēkus. 

Konkursu rīko Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Latvijas plānošanas reģioniem, Kultūras ministriju, Labklājības ministriju, Veselības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Konkursa ģenerālsponsors ir AS „Swedbank”. Konkursa sadarbības partneri ir Latvenergo koncerns, SIA “Lattelecom”, VAS “Latvijas dzelzceļš”. Konkursu atbalsta AS “Grindeks”, Taipejas misija Latvijas Republikā, AS “Valters un Rapa”, AS “Latvijas Valsts meži” un AS “Laima”.

Konkursa informatīvie atbalstītāji ir “Latvijas Avīze”, Latvijas Televīzija, Latvijas Radio 1 un žurnāls “Logs” un portāls „Delfi”.

Turpinot labās tradīcijas, kuras LPS aizsāka, rīkojot konkursu “Sakoptākais Latvijas pagasts”, šogad otro reizi apbalvos Eiropas Gada pašvaldību. Katru gadu šī konkursa tēma mainīsies atbilstoši Eiropas Gada tēmai. Iepriekšējais gads bija veltīts aktīvām un veselīgām vecumdienām un paaudžu sadarbībai.

Vairāk informācijas atradīsiet LPS mājaslapā www.lps.lv sadaļā Eiropas Gada pašvaldība .


Ilze Mutjanko
Padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Atpakaļ