Liepājā darbu uzsāk Radošo industriju klasteris

Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Kultūras pārvalde" ir izveidojusi atvērtu sadarbības platformu Radošo industriju klasteris, kura mērķis ir apvienot komersantus, pētniecības un izglītības iestādes, kultūras iestādes, lai veicinātu radošas Liepājas attīstību,  informēja LPPI "Kultūras pārvalde" attīstības projektu vadītāja Agita Auza

Radošo industriju klasteris apvieno vienā sfērā strādājošos – uzņēmējus, pētniecības un izglītības iestādes, dažādus kultūras pakalpojumu sniedzējus un individuālas iniciatīvas, kas veicina radošo industriju attīstību.

"Radošās industrijas ir viens no Eiropas izaugsmes stūrakmeņiem un atslēga turpmākā ekonomikas attīstībā," skaidro Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens. "Liepāja ir izcili piemērota vieta radošo industriju attīstībai. Pilsētā strādā daudzi uzņēmumi dizainā, reklāmā, modes industrijā, arhitektūrā, amatniecībā, mūzikā un vizuālā mākslā.  Liepājā ir izglītības un pētniecības institūcijas, kas nodrošina radošu un intelektuālu pamatu radošuma attīstībai. Dažādi sadarbības tīkli un puduri ir viens no priekšnosacījumiem, lai nodrošinātu radošas pilsētas attīstību," klastera nepieciešamību uzsver J. Jirgens.

Radošo industriju klastera tuvākās aktivitātes ir saistītas ar papildus finansējuma piesaisti, kompetenču paaugstināšanas aktivitātēm un starptautiskas mobilitātes veicināšanu ar uzdevumu  nodrošināt zināšanu un pieredzes apmaiņu, resursu mērķtiecīgu izmantošanu, inovāciju ieviešanu radošajās industrijās un arī eksporta palielināšanu nākotnē.

 

 

Autors: liepajniekiem.lv

Foto: Egons Zīverts

Atpakaļ