Liepājā būs trošu atrakciju parks

Liepājas dome nolēmusi iznomāt zemi Karostā jauna trošu atrakciju parka izveidei.

Kā liecina domes pieņemtais lēmums, trošu atrakciju parka veidotāji SIA "Adventure vision" varēs slēgt zemes nomas līgumu uz desmit gadiem par zemesgabalu Lībiešu ielā 2/6 3560 kvadrātmetru platībā, kā arī uz pieciem gadiem par zemesgabalu Laboratorijas ielā 3 8460 kvadrātmetru platībā un Beberliņos - 1630 kvadrātmetru platībā.

Zemes nomas maksa noteikta 1,5% apjomā no kadastrālās vērtības gadā, līdz ar to par zemesgabalu Lībiešu ielā projekta īstenotājiem būtu jāmaksā 23 eiro gadā, savukārt par zemesgabaliem Laboratorijas ielā un Beberliņos - attiecīgi 55 eiro un 11 eiro gadā.

Domes lēmums paredz, ka trošu atrakciju parks jāizveido līdz šā gada beigām.

Jau ziņots, ka Beberliņos plānots izveidot trošu atrakciju parku, kas būtu sadalīts vairākās atrakciju zonās. Atrakciju parka pirmo kārtu plānots atklāt jau šovasar, līdz jūnija beigām, savukārt nākamajos gados parku plānots ievērojami paplašināt, sacīja SIA "Adventure vision" pārstāvis Gatis Kalniņš.

Šogad plānots izveidot 340 metrus garu nobraucienu, kas būtu garākais šāda veida nobrauciens Latvijā, sacīja Kalniņš, piebilstot, ka pirmajā gadā plānots izveidot vienu nobrauciena trosi, taču nākamajās projekta kārtās plānots veidot trīs nobrauciena troses, lai vienlaikus atrakcijā var piedalīties trīs cilvēki.

Plānots veidot arī Tiroliešu nobraucienu trasi, kurā būs 14 nobraucieni, un kopējais trases garums sasniegs 820 metrus. Tāpat paredzēts izveidot klasisko trošu atrakciju parku ar trīs dažādas sarežģītības trasēm, kur katrā no tām būs septiņas līdz 12 atrakcijas, sacīja Kalniņš. Plānots, ka parkā vienlaikus varēs atrasties 70 līdz 100 cilvēki.

Pirmajā kārtā plānots ieguldīt aptuveni 76 500 eiro, un šogad atrakciju parkā tiks nodarbināti seši cilvēki, sacīja Kalniņš.

 

Autors: LETA

Atpakaļ