Liepājā atzīmē Sociālo darbinieku dienu

Otrdien, 10. novembrī koncertzālē “Lielais dzintars” pulcējās vairāk nekā 200 pilsētas sociālajā jomā strādājošie,  lai atzīmētu savus profesionālos svētkus – Sociālo darbinieku dienu un arī iepazītos ar tikko atklāto koncertzāles ēku.

Sociālā darba speciālistus sveica Sociālā dienesta direktores vietniece Santa Altāne, Domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, Domes deputāts, Sociālo lietu, veselības un sabiedriskās kārtības komitejas priekšsēdētājs Helvijs Valcis. Runātāji uzsvēra, ka sociālais darbs ir īpaša profesija, tā ir viena no daudzpusīgākajām un interesantākajām profesijām, kas prasa lielu pacietību, mīlestību un prasmi uzklausīt ikvienu, kuram nepieciešama palīdzība.

Tika sveikti sociālā dienesta darbinieki, kuriem šogad uzticēta sociālo institūciju vadīšana – Sociālā dienesta Sociālās palīdzības daļas vadītāja Dace Lagzdiņa, Dienas centra personām ar garīgās attīstības traucējumiem vadītāja Maija Agatina un Naksts patversmes vadītājs Dāvis Grietēns. Apsveikumus saņēma arī divas darbinieces, kuru kandidatūras šogad bija izvirzītas Latvijas konkursam “Labākais sociālais darbinieks 2015” – Veco ļaužu mājas vadītāja Diāna Bikova un Sociālās palīdzības daļas vecākā sociālā darbiniece Inga Šukste.

Ar muzikālo sveicienu uzstājās Em.Melngaiļa mūzikas vidusskolas bigbends . Bigbendam mūziķiem šī bija pirmā uzstāšanās uz “Lielā dzintara” lielās skatuves.

Tā kā lielai daļai pasākuma dalībnieku šis bija arī pirmais “Lielā dzintara” apmeklējums, pasākuma otrajā daļā bija iespēja gidu pavadībā doties ekskursijā pa koncertzāles ēku.

Eiropas sociālo darbinieku dienas aizsākumi meklējami jau pirms 16 gadiem, kad Starptautiskā Sociālo darbinieku federācija sāka popularizēt tolaik vēl jauno sociālā darbinieka profesiju. Tā ik gadu arī Latvijā tiek atzīmēta novembra otrajā otrdienā.

 
Gunta Jākobsone,
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ