Liepājā atklās strūklaku sezonu

Ceturtdienu, 1. maijā, Liepājā tiks atklāta strūklaku sezona, līdz ar to tiks ieslēgtas pilsētā esošās piecas strūklakas, no kurām viena atrodas autoostā, trīs– Jūrmalas parkā, bet viena – J. Čakstes laukumā. 

Jūrmalas parkā un autoostā esošās strūklakas sāks darboties jau dienas pirmajā pusē. Savukārt, lai svinīgā gaisotnē ieslēgtu jauiznveidotā J. Čakstes laukuma strūklaku, ikviens liepājnieks tiek aicināts plkst. 19.00 pulcēties laukumā un būt par liecinieku šim notikumam. Pasākuma apmeklētāji varēs vērot arī muzikālu priekšnesumu.

Jaunizveidotās strūklakas segumus, izgaismojumu un ūdens sprauslas izveidotas tā, lai ar gaismas un ūdens palīdzību būtu iespējams atainot dažādus latvisko zīmju simbolus. Tie iezīmēsies kā gaismas līnijas granīta iesegumā vai naktīs izgaismotu ūdens strūklu augstumā (Laimas zīme, Laimas slotiņa, Austras koks, Māras zeme, Māras ūdeņi, Zalktis u.c.).

2013. gadā naktī uz 25. oktobri notika J. Čakstes laukuma jaunizbūvētās strūklakas iekārtas iemēģināšana. Iekārtas uzstādīja un pārbaudīja SIA „Teklat” speciālisti. Strūklakas mehānisms darbojās nevainojami – gan atsevišķi, gan kopā ar apgaismojuma sistēmu dažādu krāsu režīmos. Tā kā strūklakas izmēģināšana notika vēlā rudenī, tās iedarbināšana pilnā apjomā tika atlikta uz šo sezonu.

Strūklaka atrodas J. Čakstes laukuma centrā, tā izbūvēta bez atklātā ūdens baseina, lai šo vietu varētu izmantot arī dažādu pasākumu organizēšanai. Ziemas periodā strūklaka bija ieziemota.


Informāciju sagatavoja:
Zane Ģirne
Liepājas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja

Atpakaļ