„Libris” – iespējams, pievilcīgākā un modernākā

Piektdien, 27.jūnijā, Liepājas centrālās zinātniskās bibliotēkas Ezerkrasta filiāles „Libris” darbinieki uzņēma viesus, kas bija nākuši apskatīt tikko izremontētās telpas.

„Libris” vadītāja Daina Skujiņa pašvaldības amatpersonām, tuviem un tāliem kolēģiem ar prieku izrādīja izremontētās, labiekārtotās, ar jaunām mēbelēm aprīkotās telpas, kādu diez vai ir vēl kādai filiālei, nerunājot nemaz par galveno iestādi – Centrālo zinātnisko bibliotēku Zivju ielā 7, kas joprojām gaida savu kārtu.

Pērn augustā ekspluatācijā tika nodota „Libris” pirmā kārta – divu telpu grupa pirmajā stāvā, kur tagad atrodas bibliotēkas lasītava un abonements. Vairākus gadus neizmantotās agrākā veikala telpas daudzdzīvokļu mājas Ķempes ielā 11 pirmajā stāvā pašvaldība iegādājās savā īpašumā par 46 500 eiro un rekonstruēja, pievienojot bibliotēkai. Tas ļāva bibliotēkas ieeju no sētas puses pārcelt Ķempes ielas pusē un nodrošināt ērtu iekļūšanu arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.


Pirmās kārtas darbus pērn veica firma „UPTK”, projektēšanas un būvniecības kopējās izmaksas bija 93 905 eiro (Ls 66 000).
Nu lasītāju rīcībā ir arī izremontētais otrais stāvs. To projektēja Anita Pope un Sandijs Grietēns, bet praktiskos darbus, kas izmaksāja ap 43 000 eiro, veica būvniecības iepirkumā uzvarējusī SIA „AD Būve”.

Otrajā stāvā tagad iekārtota lasītava jaunākajiem bibliotēkas apmeklētājiem, kur netrūkst arī jaunu datoru, kā arī ir brīnišķīga telpa literāriem sarīkojumiem, kas šajā mikrorajonā pat varētu pildīt sava veida „kultūras nama” funkciju. Tur sienas rotā Gunāra Kopštāla dāvinātā fotoizstāde par dzejnieci Mirdzu Ķempi, kuras vārdā nosauktajā ielā atrodas „Libris”.

Labākus apstākļus darbam, lasīšanai vai interneta caurlūkošanai, kā arī atpūtai grūti iedomāties.

 

Sarmīte Pujēna, irliepaja.lv

Foto: irliepaja.lv

Atpakaļ