Kultūra nomodā, ja tu neguli...

Šī gada 17. maijā, kad visā Latvijā un arī Liepājā notiek starptautiskā akcija „Muzeju nakts”, Liepāja aicina izbaudīt kultūras notikumu kopumu – „Muzeju nakts”, laikmetīgās mākslas nakts „Akti Naktī” un „Pilsēta nomodā”.

Šogad noslēgsies starptautiskās akcijas „Muzeju nakts” trīs gadu cikls, kas iezīmēja trejkrāsaino dzintara tapšanas ceļu. Iepriekšējos gados godinājām dzintara auklētājus – zilo jūru un zaļo mežu, šogad ciklu noslēdz tēma: sarkanā krāsa – dzintars. Liepājā starptautiskajā akcijā iesaistīsies un īpašu kultūras programmu 17. maija vakarā piedāvās Liepājas muzejs Kurmājas prospektā 16 un tā ekspozīcija „Liepāja okupāciju režīmos” Ukstiņa ielā 7/9, kā arī Karostas cietums Invalīdu ielā 4. Pirmo ekspozīciju apmeklētājiem vērs PIKC „Liepājas Valsts tehnikuma” muzejs Ukstiņa ielā 17/23.

Paralēli muzeju piedāvātajai kultūras programmai 17. maija pievakarē un naktī Liepājā norisināsies laikmetīgās mākslas nakts „Akti Naktī”, kas aicinās ikvienu liepājnieku un pilsētas viesus iepazīt un baudīt kultūras un mākslas notikumus neierastā pilsētvidē. Šogad „Akti Naktī” vadmotīvs ir laikmetīgā māksla un cilvēks. Šī tēma tiks risināta mūsdienīgās teātra formās, laikmetīgās dejas izrādēs, mākslas izstādēs, instalācijās un performancēs, dzejā un mūzikā, piedaloties gan dažādiem vietējiem, gan viesmāksliniekiem.

17. maija pasākumu kopums Liepājā konceptuāli sadalīts trīs daļās – „Akti Naktī” rada, muzejs saglabā, bet „Pilsēta nomodā” aicina iesaistīties. „Pilsētu nomodā” veidos tās radošās iestādes, organizācijas, telpas un uzņēmumi, kas izteikušas vēlēšanos piedalīties un nodrošinās savu darbību un kultūras notikumu programmu šajā naktī. Savu dalību apstiprinājusi Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskola, Sv.Trīsvienības katedrāle, Kungu ielas radošais kvartāls (Jauniešu māja un folkloras centrs „Namīns”), kafejnīca „Darbnīca”,  radošā telpa „Tējas istaba”, labdarības veikals „Otrā elpa. Pludmale”, veikals „Seko! Ražots Latvijā”, viesu nams „Villa Jana”, „Liepājas POP/ROK skola”, Lietišķās mākslas centrs „Dārza iela” un „Amatnieku nams”, Liepājas Vācu-latviešu tikšanās centrs un citi.

Pasākumu kopumu rīko Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar pasākumu norises vietām un biedrību „Pagastmāja”.


Agita Auza
LPPI "Kultūras pārvalde"
Attīstības projektu vadītāja

Atpakaļ