Kučinskis: uz papildu valsts ieguldījumiem "KVV Liepājas metalurgs" var necerēt

Uz papildu valsts ieguldījumiem grūtībās nonākušais metalurģijas uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" var necerēt,  intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" teica Ministru prezidents Māris Kučinskis.


Uz jautājumu, vai līdz ar "KVV Liepājas metalurgs" problēmām valdība ir gatava risināt sociālās problēmas Liepājā, ja tādas radīsies, Kučinskis atzīmēja, ka sociālās problēmas jebkurā gadījumā gulstas uz pašvaldībām un valsti. "Mums pat nav tiesību atteikties iet palīgā," teica premjers.

"Vienlaikus, ņemot vērā visu, ko investori "Liepājas metalurgā" ir ieguldījuši, nedomāju, ka viņi gribētu vienkārši no turienes aizbēgt. Viens gan ir skaidrs. Nekādus papildus ieguldījumus šajā uzņēmumā valsts nevarēs atļauties. Palīdzēt gan varētu Eiropas koridoros iestrēgušais atbalsts elektrības obligātās iepirkuma komponentes samazināšanai. Ceru, ka tam tuvāko mēnešu laikā būs risinājums. Tā būtu vienīgā atbalsta shēma, kura metalurgam tāpat kā citiem lielajiem ražotājiem pienākas. Ir jārīkojas pietiekami saprātīgi," uzsvēra Kučinskis.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka "KVV Liepājas metalurgu" piemeklējušas finansiālas problēmas. Uzņēmums tās skaidro ar augstajiem elektroenerģijas tarifiem, kā arī problemātisko situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā. Kompānijai bijušas problēmas veikt energomaksājumus, maksājumu valstij par rūpnīcu, kā arī darba algas strādniekiem.

Vēstīts arī, ka 2014.gada 2.oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas "KVV Group", kas par "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Atpakaļ