Kučinskis Saeimas vēlēšanās startēs no ZZS saraksta

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors un bijušais ministrs Māris Kučinskis Saeimas vēlēšanās startēs no Zaļo un zemnieku savienības, pārstāvot Liepājas partiju.Tomēr partijā viņš vēl nedomā stāties, jo tas esot "ļoti nopietns solis".

Kučinskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka startēs Rīgas reģiona sarakstā. "Esmu izvēlējies pašu grūtāko ceļu ievēlējamībai. Mana izvēle nav raušanās tikt ievēlētam par katru cenu," pauda Kučinskis.

Viņa izvēle par labu Liepājas partijai bijusi tāpēc, ka pats pārstāv Latvijas lielās pilsētas un saskata to attīstību, redz, kāpēc strādāt un cīnīties par to, lai tiktu respektētas pilsētu intereses, vienlaikus neaizskarot arī Rīgas kā galvaspilsētas intereses.

Viņam arī grūti iedomāties, kā viņš varētu startēt Vidzemē, ņemot vērā, ka visi bijušie "cīņubiedri" startēs no "Vienotības". "Man ir grūti iedomāties, kā es varētu konkurēt ar Valmieru," atzina Kučinskis. Tāpēc pārrunājot šo jautājumu ar Liepājas partiju, nonākuši pie secinājuma, ka jāstartē Rīgas sarakstā. Turklāt tas viņam šķiet kā izaicinājums, jo apvienībai Rīgā līdz šim nav bijuši vērā ņemami rezultāti. "Mans uzdevums būs parādīt, kā var sabalansēt reģionālās intereses," teica Kučinskis.

Viņaprāt, startēšana vēlēšanās būs izaicinājums bez pārāk liela riska, jo ieiešana politikā neesot dzīvības jautājums. Viņš šādā veidā cer parādīt, ko ir iespējams izdarīt Latvijas labā, par pieredzi ņemot sadarbības modeli, kāds izveidojies starp lielajām pilsētām.

Ja viņš tiks ievēlēts Saeimā, LLPA būs jāmeklē jauns izpilddirektors. Kučinskis uzskata, ka tas būs viņa pienākumus ievēlēšanas gadījumā.

Kučinskis atzina, ka piedāvājumu izteikusi arī "Vienotība", taču to viņš noraidījis.

Kā ziņots, Kučinskis savulaik pārstāvēja Tautas partiju (TP), bija Valmieras mērs, TP Saeimas frakcijas vadītājs, kā arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs.

Autors: LETA

Atpakaļ