Kučinskis: lēmumi uz ultimāta pamata pieņemti netiks

Nekādi lēmumi par iespējamu atbalstu "KVV Liepājas metalurgs" (KVV) uz ultimāta pamata pieņemti netiks,  norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Premjers uzsvēra, ka patlaban vēl tiek vērtēts Valsts kasē iesniegtais KVV jaunais biznesa restrukturizācijas plāns un, kamēr attiecīgais process nav pabeigts, nekādi lēmumi uz ultimāta pamata pieņemti netiks.

KVV ceturtdien paziņoja, ka apsver apturēt ražošanu un iekonservēt rūpnīcu, ja valdība nākamās nedēļas sēdē nepieņems konstruktīvus lēmumus saistībā ar kompānijas finansiālajām grūtībām.

Aģentūra BNS rakstīja, ka KVV iesniedzis Valsts kasei jaunu uzņēmuma biznesa plānu, kas ietver maksājumu grafiku un plānu, kā apkalpot 70 miljonu eiro parādu, ieskaitot arī maksājumu atlikšanu līdz 2020.gadam.

Kopā ar jaunu pamatparāda maksājumu grafiku piedāvātajā plānā paredzēta arī uzņēmuma profilam neatbilstošo aktīvus pārdošana. Atbilstoši neatkarīga auditora novērtējumam neprofila aktīvu realizācija uzņēmumam ļautu iegūt četrus līdz piecus miljonus eiro. Paredzams, ka lielākā daļa līdzekļu, kas tiks iegūta no neprofila aktīvu pārdošanas, tiks investēta uzņēmuma velmēšanas ceha modernizācijā. Atlikušo daļu paredzēts novirzīt KVV parādu dzēšanai un apgrozāmo līdzekļu papildināšanai.

Tāpat vēstīts, ka KVV piemeklējušas finansiālas problēmas. Uzņēmums tās skaidro ar augstajiem elektroenerģijas tarifiem, kā arī problemātisko situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā. Kompānijai bijušas problēmas veikt energomaksājumus, maksājumu valstij par rūpnīcu, kā arī darba algas strādniekiem.

2014.gada 2.oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas "KVV Group", kas par "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

 

BNS

Foto: Ieva Čīka

Atpakaļ