Kučinskis atstās Liepājas Pārstāvniecības vadītāja amatu

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors un Liepājas Pārstāvniecības vadītājs Māris Kučinskis ceturtdien sāks pildīt Saeimas deputāta amatu.

Kā portālam atzina Kučinskis, viņš šoreiz piekritis ieņemt vietu Saeimā, kas atbrīvojusies pēc tam, kad Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS) pirmdien nolika savu Saeimas deputātes mandātu, pat negaidot Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lēmumu.

Arī Kučinskis jau pirmdien bija uzrakstījis iesniegumu Saeimai, ka piekrīt ieņemt deputāta vietu. Kā Pārstāvniecības vadītājs skaidroja portālam, lai gan līdz Saeimas vēlēšanām parlamentā iestājies zināms klusums, tomēr šajā laikā esot plānots skatīt vairākus likumprojektus, kas saistīti ar pašvaldību lietām. Tieši tāpēc, aprunājoties ar lielo pilsētu mēriem, Kučinskis nolēmis šoreiz ieņemt vietu Saeimā – galvenokārt, „lai cīnītos par pašvaldību interesēm”.


Kā portālam skaidroja politiķis, viņš arī turpinās pildīt asociācijas izpilddirektora pienākumus, jo tam piekrītot arī citas partijas. Taču, ja tikšot ievēlēts 12.Saeimā, acīmredzot šis amats tomēr būšot jāatstāj. Tāpat kā jau tagad Kučinskis nevarēs saglabāt Liepājas Pārstāvniecības vadītāja krēslu, jo tāda situācija, kā atzina politiķis, tiktu uzskatīta kā interešu konflikts.
Šo jautājumu Kučinskis pirmdien pārrunājis arī ar Liepājas mēru Uldi Sesku, un visdrīzāk Pārstāvniecība uz laiku līdz 12.Saeimas vēlēšanām oktobrī paliks bez vadītāja.

Kā zināms, Māris Kučinskis 12.Saeimas vēlēšanās gatavojas startēt no Zaļo un zemnieku savienības saraksta, lai gan partijā vēl nestāsies.
Saeimas vēlēšanās Kučinskis ZZS sarakstā kandidēs Rīgas vēlēšanu apgabalā, tomēr viņš startēs kā Liepājas partijas deleģēts pārstāvis. Politiķis neizslēdz, ka varētu būt saraksta pirmajā trijniekā – par to gan ZZS vēl neesot lēmusi.

Aģentūrai LETA Kučinskis atzinis: "Esmu izvēlējies pašu grūtāko ceļu ievēlējamībai. Mana izvēle nav raušanās tikt ievēlētam par katru cenu".
Izvēle par labu Liepājas partijai bijusi tāpēc, ka pats pārstāv Latvijas lielās pilsētas un saskata to attīstību, redz, kāpēc strādāt un cīnīties par to, lai tiktu respektētas pilsētu intereses, vienlaikus neaizskarot arī Rīgas kā galvaspilsētas intereses.

Kučinskim arī grūti iedomāties, kā viņš varētu startēt Vidzemē, ņemot vērā, ka visi bijušie "cīņubiedri" startēs no "Vienotības". "Man ir grūti iedomāties, kā es varētu konkurēt ar Valmieru," aģentūrai atzinis Kučinskis. Tāpēc pārrunājot šo jautājumu ar Liepājas partiju, nonākuši pie secinājuma, ka jāstartē Rīgas sarakstā. Turklāt tas viņam šķiet kā izaicinājums, jo apvienībai Rīgā līdz šim nav bijuši vērā ņemami rezultāti. "Mans uzdevums būs parādīt, kā var sabalansēt reģionālās intereses," teica Kučinskis.

 

Viņaprāt, startēšana vēlēšanās būs izaicinājums bez pārāk liela riska, jo ieiešana politikā neesot dzīvības jautājums. Kučinskis šādā veidā cer parādīt, ko ir iespējams izdarīt Latvijas labā, par pieredzi ņemot sadarbības modeli, kāds izveidojies starp lielajām pilsētām.

Kučinskim piedāvājumu izteikusi arī "Vienotība", taču to viņš noraidījis.

Kučinskis savulaik pārstāvēja Tautas partiju (TP), bija Valmieras mērs, TP Saeimas frakcijas vadītājs, kā arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs.

Kučinskim jau reiz bija iespēja ieņemt vietu Saeimā – pēc Straujumas valdības apstiprināšanas, taču toreiz Kučinskis no deputāta mandāta atteicās.

 

Sarmīte Pujēna, irliepaja.lv

FOTO: A.F.I.

Atpakaļ