Krāšņas un saulainas Lieldienas Liepājā

Ir pienākuši pavasara krāšņākie svētki – Lieldienas! Šīs garās, saulainās brīvdienas ir kā radītas, lai tās pavadītu Liepājā, baudot amatnieku tirdziņus, Lieldienām veltītus pasākumus un izšūpotos, pēc pastaigas pa skaisto pilsētu. Liepāja ir vieta, kur atpūsties un pavadīt neaizmirstamu nedēļas nogali.
 

2. aprīlī, Zaļajā ceturtdienā, pulksten 13.00 Liepājas Sv. Annas baznīcā notiks Lieldienu ieskaņas koncerts Liepājas garnizona karavīriem un viņu ģimenēm. Koncertu sniegs NBS bigbends un to bez maksas apmeklēt aicināts ikviens interesents.

Tā kā Lieldienas ir piezagušās pavisam nemanot, ir laiks olu krāsošanai, ripināšanai un šūpošanās prieku izbaudīšanai, lai patvertos no odiem, kas gaidīs vasarā. Liepājas Pētertirgus aicina šos jaukos svētkus svinēt kopā 3. aprīlī, Lieldienu tirdziņā. Ikvienam būs iespēja papildināt savu svētku galdu ar mājražotāju, lauksaimnieku vai amatnieku precēm.

Piektdien, 3. aprīlī, Liepājas Latviešu biedrības namā pulkstn 18.00 tiks demonstrēta Arvīda Krieva dokumentālā filma „FREIMIS. Mārtiņš Freimanis”. Filmas mērķis – iemūžināt Mārtiņa Freimaņa piemiņu filmā, kas atspoguļotu ne tikai viņa personību un dzīvi, bet arī Latvijas mūzikas vēsturi, kuras sastāvdaļa ir arī Mārtiņš Freimanis.

4. aprīlī pulksten 11.00 Liepājas Latviešu biedrības namā dzīvnieku mīļotājus aizraus Starptautiskā dekoratīvo dzīvnieku izstāde, kur apskatīt varēs dažādus un pavisam neierastus mājdzīvniekus.

Toties turpat netālu – Rožu laukumā, 4. aprīlī notiks mājražotāju un amatnieku Lieldienu tirdziņš. Tirdziņā būs iespēja iegādāties pašmāju amatnieku darinātas preces un tā būs lieliska iespēja iegādāties svētku dāvanas, kā arī ikdienai noderīgas preces.

Muzikālā apvienība „Raxtu Raxti” 4. aprīlī pulksten 19.00 viesosies Liepājas Olimpiskajā centrā ar koncertprogrammu “Es atradu tautasdziesmu”. Klausītājus sagaidīs Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, latviešu tautasdziesmu versijas un pavisam jauni oriģinālmūzikas skaņdarbi.

5. aprīlī no pulksten 12.00 līdz 15.00 Jūrmalas parka Bērnu laukumu Liepājā pieskandinās  Lieldienu sarīkojums “Svētkus meklējot”. Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina liepājniekus un pilsētas viesus priecāties par atnākošo pavasari, gatavojot Lieldienu rotājumus, krāsojot līdzi paņemtās olas, spēlējot spēles un ripinot olas. Pašiem aizrautīgākajiem būs iespēja izvizināties zirga pajūgā, kā arī priecāties zvēriņiem, baudot dziesmas, dejas un svētku našķus.

 “Fontaine Palace” 2. aprīlī piedāvās “Hip Hop Night” kopā ar Dj Lime. 3. aprīlī uzstāsies Pete Anderson & The Swamp Shakers, savukārt sestdien klubā viesosies grupa no Somijas “The White knuckles trio”. 5. aprīlī “Fontaine Palace” apmeklētājiem savu albumu prezentēs Reinis Jaunais. Kokteiļbārs “Red Sun Buffet” Zaļo ceturtdienu svinēs kopā ar Dj Woot, bet 4. aprīlī visus gaidīs uz “Fast & Furios” pirmizrādes afterparty kopā ar Andri Kiviču. Toties mūzikas un deju klubs “Big 7” Lielo piektdienu svinēs kopā ar Dj Skeeze 101 un Dj Fabulous, bet sestdien par ballīti rūpēsies “BOOMDOLLS” ar Dj Cruncher. Svētdien, 5. aprīlī, klubā notiks karaoke vakars.

Liepājas Olimpiskā centra ledus halle, kā ierasts piedāvā aktīvo atpūtu un iespēju baudīt publisko slidotavu ar slidu nomu.

Teātra mīļotājus nebeidzami priecēs izrāžu klāsts gan bērniem, gan pieaugušajiem, ko piedāvā Liepājas teātris un Liepājas leļļu teātris. Taču tie, kuri aizrāvušies ar kino mākslas baudīšanu, tiek gaidīti 3D kinoteātrī „Kino Balle”. Izvēlēties sev tīkamāko izklaidi iespējams Liepājas pasākumu kalendārā kalendars.liepaja.lv .

No 30. marta līdz 12. aprīlim Liepājas kafejnīcā “Darbnīca” būs apskatāma ceļojošā “National Geographic” fotoizstāde “Pārtikas neredzamā puse”. Šī izstāde ir daļa no kampaņas par atbildīgu pārtikas patēriņu, lai atspoguļotu aktuālo problēmu – kā 2050. gadā pabarot par diviem miljardiem vairāk cilvēku, jeb, kur lai ņem pietiekami daudz pārtikas 9 miljardiem?

Ikviens interesents darba dienās, kā arī brīvdienās tiek aicināts uz Liepājas muzeju, kur regulāri apskatāmas dažādas aizraujošas ekspozīcijas. Sagaidot pilsētas 390. jubileju, tapusi izstāde „Liepājas ģerbonis laikmetu gaitā”, kas muzeja telpās sagaidīs ikvienu liepājnieku vai pilsētas viesi. Tāpat muzeja telpās apskatāma Kubas mākslinieka Italo Rene Eksposito gleznu izstāde „Dievs. Mīlestība. Kuba”. Līdz 3. maijam Liepājas muzejā skatāma izcilās latviešu mākslinieces Birutas Delles mākslas darbu izstāde "Tikšanās Liepājā ar klāt neesošo mākslinieci".

Līdz 23. aprīlim Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā, skatāma ekspresizstāde, kas veltīta Pērkones tautastērpam. Tajā varēs apskatīt gan vēsturiskos darinājumus no Liepājas muzeja krājuma, gan mūsdienās tapušo Pērkones tautastērpu un tā elementus.

Liepājas Latviešu biedrības namā līdz 30. aprīlim pieejama izstāde “Zili zaļi brīnumi”, kur apskatāmi Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas lietišķās mākslas studijas „Liepava” meistaru darbi. Liepājas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienība “Vaduguns” piedāvā vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursa izstādi “Rakstu darbi”. Savukārt LCZB filiālbibliotēkas "Libris" pirmajā stāvā ikvienam interesentam iespēja apskatīt fotomākslinieces un grafiķes Irinas Tīres zīmējumu izstādi “Liepāja”.

 Liepājas Olimpiskajā centrā svētki tiks atzīmēti ar “Lieldienu turnīru volejbolā 2015”. Basketbola laukumā savus spēkus pierādīs Aldaris Latvijas basketbola līga, 1.divīzijas spēlēs un Lejaskurzemes basketbola čempionāta 2015 sacensībās. Lai popularizētu galda tenisu gan skolēnu, gan pieaugiušo vidū, Liepājas Olimpiskajā centrā norisināsies Liepājas meistarsacīkstes galda tenisā “Mazā rakete”. Futbola fanus inteserēs Latvijas kausa fināla spēle telpu futbolā 2015. Savukārt stadiona “Daugava” rezerves laukumā norisināsies Latvijas kausa izcīņas spēles futbolā un Komanda.lv 1. līgas čempionāts.

Informācija par šiem un vēl citiem sporta notikumiem atrodama Liepājas pasākumu kalendārā kalendars.liepaja.lv .

Anete Jonase                                            
Liepājas pilsētas domes
Informācijas un pakalpojumu nodaļas
Klientu apkalpošanas speciāliste
Atpakaļ