Kartodroms un virtuālās izklaides

Sagaidāms, ka jūnijā, sākoties jaunajai tūrisma sezonai, Liepājā durvis vērs elektrokartinga halle.  SIA "Blue Shock Race" īpašnieks un vadītājs Artis Daugins norāda, ka tā būs pirmā kombinētā – iekštelpu un āra – elektrokartinga trase Baltijā.

Darbs pie kartodroma izveides Vecajā ostmalā, bijušā veikala "Māja" ēkā, jau ir sācies – datorā projektēto trasi iedzīvina telpā. Elektrokartinga centrs taps vairākās kārtās. Kā pirmo atklās aptuveni 150 metru garo iekštelpu trasi, kas darbosies visu cauru gadu. Nākamā būs 160 – 170 metru gara trase pagalmā, kas būs atvērta tikai vasaras sezonā.

Atšķirībā no bērnu elektrokartingu halles Rīgā, šis kartodroms būs paredzēts visu vecumu grupām – sākot no desmit gadu veciem bērniem līdz senioriem. Sadarbībā ar Sporta pārvaldi, iespējams, no septembra varēs pieteikt bērnus arī kartinga treniņiem.

Ēkas otro stāvu atvēlēs virtuālām izklaidēm – trīsdimensiju simulācijas spēlēm, piemēram, kas ļautu izjust Liepāju Otrā pasaules kara laikā. Kāds jauns uzņēmums izrādījis arī interesi piedāvāt virtuālās ekskursijas pa Liepāju no putna lidojuma ar dronu (bezpilota lidaparātu). Tāpat ir iecere rīkot dronu sacensības.

Uzņēmuma "Blue Shock Race" īpašnieks atklāj, ka bijušā veikala "Māja" telpas ir iecerēts izveidot par atpūtas kompleksu. Projektā iesaistījušies vairāki privāti investori un partneri. "Pamatā mēs visu darām paši – gan būvējam kartingus, gan arī sarūpējam kartodroma aprīkojumu. Līdz ar to izmaksas nav tik astronomiskas. Esam arī saņēmuši lielu pretimnākšanu no telpu izīrētāja, kas, ļaujot mums ieskrieties, iesākumā noteicis simbolisku nomas maksu," pastāsta A. Daugins. Viņš neslēpa, ka ēkas iznomātāji ar šo projektu saista lielas cerības, ticot, ka kartodroms iedzīvinās Vecās ostmalas ēkas, radot interesi arī par citu pakalpojumu attīstību tajās. 

Projekta pirmajā kārtā paredzēts investēt aptuveni 50 – 60 tūkstošus eiro, savukārt otrā posma īstenošanā (āra trase un virtuālās izklaides) ieguldījumi lēšami 30 tūkstošu eiro apjomā.

SIA "Blue Shock Race" ir ieguvusi arī pašvaldības atbalstu 3500 eiro apmērā.

A. Daugins vērtē, ka ieguldītos līdzekļus izdosies atpelnīt samērā neilgā laika posmā. "Jo mūsu elektrokartinga halle Rīgā sāka pelnīt jau no pirmās dienas. Rezultāts ir daudz labāks, nekā bijām plānojuši."

Sākotnēji gan visus ienākumus paredzēts reinvestēt centrā tālākai attīstībai. Kartodroms pilsētai dos arī vairākas darba vietas gados jauniem cilvēkiem. "Mums ir ieviesies standarts algot cilvēkus vecumā līdz 30 gadiem. Tieši šai vecuma grupai ir vislielākās ambīcijas," pauž A. Daugins.

Atpakaļ