Karostā šoruden sāks atjaunot bērnudārzu „Pienenīte”

Jau tuvākajā laikā plānots uzsākt Karostā vienīgā bērnudārza “Pienenīte” renovāciju. Bērnudārza ēkā Pulkveža Brieža ielā 10 līdz nākošā gada rudenim paredzēts veikt apjomīgus ēku rekonstrukcijas darbus, jauna korpusa būvniecību 120 vietām, kuru ar veco ēku savienos pārejas galerija.

„Bērnudārza „Pienenīte” projekta virzībā mēs sekmīgi ejam uz priekšu. Šonedēļ Domes iepirkumu komisija izvērtēs un izvēlēsies vienu no četriem pretendentiem būvniecības darbu veikšanai. Ja nebūs nekādu sarežģījumu un tiks veikti nepieciešamie saskaņojumi, būvdarbi sāksies jau novembrī”,  informē Domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde.

PII „Pienenīte” plānots veikt divu esošo bērnu vajadzībām neatbilstošo ēku demontāžu un jauna korpusa būvniecību ar 120 vietām. Projekta ietvaros veiks arī esošās  PII „Pienenīte” ēkas rekonstrukciju, kas ietver telpu pārplānošanu, iekšējo un ārējo inženiertīklu nomaiņu, kosmētisko remontu ar grīdu nomaiņu, siltummezgla rekonstrukciju, energoefektivitātes paaugstināšanu - jumta, pamatu siltināšanu, iebūvējamo mēbeļu uzstādīšanu, zibensaizsardzības un ugunsgrēka automātiskās signalizācijas sistēmu izbūvi.

Labiekārtos arī bērnudārza teritoriju, izveidojot jaunus rotaļu, sporta laukumus, zālienus un celiņus. Modernas pārvērtības piedzīvos arī esošais bērnudārza aprīkojums.

PII „Pienenīte” pašreiz ir izvietota trīs ēkās, kuras nodotas ekspluatācijā 1950.gadā. Divas no ēkām pašreiz ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī.

 „Svarīgi tas, ka līdz ar jaunā korpusa būvniecību mēs spēsim piedāvāt Karostas iedzīvotājiem līdz šim tik ļoti pieprasītās vietas tieši mazajiem bērniem, kas ir vecumā no 1,6 līdz 3 gadiem. Šādu iespēju bērnudārzā iepriekš nebija un tas ir liels atbalsts jaunajām ģimenēm”, atzīmē S.Golde

Projektu plānots pabeigt līdz 2014. gada novembrim.

Projekta kopējās izmaksas ir 1,4 milj. latu, tajā skaitā ERAF līdzfinansējums un Valsts budžeta dotācija 839 095,79 latu.

 

 


Gunta Jākobsone
Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ