Jauno gadu sagaidīsim Rožu laukumā!

Aizvadot 2013. gada pēdējos mirkļus, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pulcēties 31. decembrī Liepājā, Rožu laukumā, lai sveiktu viens otru ar jaunā gada iestāšanos!

Atvadoties no 2013. gada, kas saskaņā ar austrumu tradīcijām aizvadīts čūskas zīmē, un sagaidot zirga gadu, tiek organizētas svinības Liepājā, Rožu laukumā. Līdzīgi kā citās lielākās vai mazākās Eiropas pilsētās šāda tradīcija Liepājā tiek realizēta jau vairākus gadus. Rožu laukumā pulcējas tūkstošiem cilvēku no Liepājas, no citām Latvijas pilsētām un no Lietuvas tuvākajām pilsētām.

31. decembrī no pulksten 22:00 Liepājas Latviešu biedrības namā sāksies koncertprogramma kopā ar Dailes teātra dziedošo aktieru grupa "ILGA". Muzikālo aktieru Laura Subatnieka, Gundara Silakaktiņa un Alda Silviņa izpildījumā skanēs labākās teātra un estrādes dziesmas. Pēc pusnakts turpināsies svētku balle kopā ar grupu no Salaspils „Emburgas zēni”.

Notiks arī ikgadējais Vecgada koncerts baznīcā. Tā kā Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē turpinās remontdarbi, koncerts 31.decembrī pulksten 23:00 šoreiz notiks Liepājas baptistu Sv. Pāvila baznīcā (Kuršu ielā 19). Koncertā piedalās Guntis Kolerts, Normunds Kalniņš, Māris Kupčs, soliste Ieva Dreimane. Koncerta apmeklētājus sveiks mācītājs Mārtiņš Balodis. Koncertā skanēs populāras Ziemassvētku dziesmas. Pēc koncerta varēs pagūt arī ierasties Rožu laukumā uz Jaunā gada sagaidīšanas svinībām.

No pulksten 23:00 Rožu laukumā sāksies ballīte, kas turpināsies līdz pulksten 1:30 jau 2014. gadā. Pirms 24:00 uz ekrāniem būs redzamas svētku uzrunas, dažādu profesiju, nozaru pārstāvju atraktīvi video sveicieni Jaunajā 2014. gadā. Tieši 24:00 Liepājas debesīs šausies krāšņa uguņošana.

Svinības turpināsies arī Liepājas izklaides un mūzikas klubos.

 

Liepājas Kultūras pārvalde

 

Atpakaļ