Jauniešu māja rīko diskusiju par pilsētas attīstību

Liepājas Jauniešu māja no 26. augusta līdz 3. septembrim rīko jauniešu īsfilmu festvālu ‘’Open –Enter’’, kura ietvaros 3. septembrī plkst 14.00 Kungu ielā 24 notiks arī diskusija „Vai 388 gadus vecā Liepāja ir joprojām jauna?”.

No 26.augusta līdz 3.septembrim Liepājas Jauniešu māja rīko video klases „Urbānā Liepāja” jauniešu īsfilmu festivāla „OPEN” ietvaros. Festivāla tēma ir  saistīta ar Liepājas atvērtību dažādām subkultūrām, tradīcijām, reliģijām. Šajās dienās 12 jaunieši veido īsfilmas par Liepāju kā kosmopolītu pilsētu, kura piemērota jauniešu izaugsmei un nodrošina dažādu viedokļu un sabiedrības grupu līdzās pastāvēšanu. Filmu pirmizrāde paredzēta 3. septembrī  pēc diskusijas - jauniešu īsfilmu festivāla noslēgumā, kurā uzstāsies arī ielu vingrotāji, būs dzejas lasījumi, mūzika utt.

Uz diskusiju 3. septembrī aicināti visi, kuri sirdī jauni, arī pieaugušie, kuriem rūp pilsētas nākotne un jauniešu loma tajā. Diskusijā tiks apspriesti jautājumi par Liepājas attīstību un jaunu cilvēku piesaisti, par to, kas  veido jaunu pilsētu, kāds ir Liepājas jauniešu resurss, kādu viņi redz savu pilsētu nākotnē un cik lielā mērā jaunieši paši ir gatavi iesaistīties savas pilsētas attīstībā, kā arī citus ar jaunatnes politiku saistīti jautājumi.  Diskusijas rezultātus plānots apkopot un iestrādāt Liepājas Jauniešu mājas stratēģijā 2014.-2018. gadam. Diskusiju vadīs Attīstības pārvaldes eksperte Inguna Tomsone, tajā aicināti piedalīties arī Domes deputāti.

Jauniešu māju pēc modernizācijas plānots nodot ekspluatācijā piektdien, 30. augustā, plkst. 12.00, kad to apmeklēs Domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde kopā ar Būvvaldes komisiju.

2. septembrī plkst. 15:00 Jauniešu mājas pagalmā notiks Liepājas Bērnu un jaunatnes centra vokāli – instrumentālo ansambļu koncerts BJC rīkotā pasākuma „Vēl viens jaunais gads” ietvaros.

Savukārt no 3. līdz 6. septembrim no plkst. 12:00  līdz 19:00 Jauniešu mājā visi interesenti gaidīti uz atvērto durvju dienām, lai iepazītu un kopīgi sāktu apdzīvot Jauniešu māju.

Plānotas arī citas aktivitātes, kurām ikviens var sekot līdzi www.liepajasbjc.lv , www.draugiem.lv, www.twitter.com, www.facebook.com , drīzumā arī jaunajā mājas lapā www.jauniesumaja.lv

Ēkas Kungu ielā 24 rekonstrukcijas projektu izstrādājis G. Vīksnas arhitektu birojs. Būvdarbus veic SIA „AJ meistars”, tai skaitā siltināšanu, apdari, elektromontāžu, ūdensvada, kanalizācijas, apkures, ventilācijas un gāzes apgādes iekšējo tīklu ierīkošanu, kā arī ugunsdzēsības signalizācijas uzstādīšanu un objekta labiekārtošanu. Kopējās būvniecības izmaksas ir Ls 91 695.

Jauniešu mājas renovācija notiek Latvijas un Lietuvas pārrobežu programmas projekta LLIV-221 „Jaunieši – sabiedrības attīstības un izaugsmes garants (COMMON FUTURE)” ietvaros.

Latvijas un Lietuvas pārrobežu programmas projekta LLIV-221 „Jaunieši – sabiedrības attīstības un izaugsmes garants” mērķis ir radīt vidi, kurā ikvienam jaunietim būtu brīvi pieejamas dažādas bezmaksas aktivitātes, kas vērstas uz personības pilnveidi. Projektā kopā ar sadarbības partneri – Klaipēdas pašvaldību – paredzēts veikt vairākas aktivitātes – organizēt jauniešu konferences, pieredzes apmaiņas braucienus, teātra mākslas un mūzikas nodarbības, kino vakarus un citas aktivitātes. Projekta mērķauditorija ir Liepājas jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Visu projektu plānots realizēt līdz 2014. gada aprīlim.

 

Gunta Jākobsone
Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ