Jauniešu māja nodota ekspluatācijā

Piektdien, 30. augustā  Domes priekšsēdētāja vietnieki Silva Golde un Gunārs Ansiņš kopā ar Būvvaldes speciālistu komisiju apmeklēja Jauniešu māju Kungu ielā 24, lai pēc renovācijas  darbiem pieņemtu ēku ekspluatācijā, informē  Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone. Jauniešu mājas atjaunošanu uzsāka šā gada aprīlī.

Kā uzsvēra Silva Golde, Liepāja ir jauniešu pilsēta -  ar labām izglītības iespējām, savu Universitāti, tehnikumu, mūzikas un mākslas skolām, tāpēc loģiski, ka Liepājā jābūt arī modernam jauniešu atpūtas centram, kas piesaistītu jaunus cilvēkus arī no plašākas apkaimes.

Jauniešu māja ir Liepājas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienība. Ideju par šādas mājas nepieciešamību savulaik izteikuši paši jaunieši. Tā iekārtota bijušā teātra "Mūris" ēkā, kas atrodas vēsturiskā Pētera I namiņa pagalmā.

Ēkas rekonstrukcijas projektu izstrādājis Gundara Vīksnas arhitektu birojs, būvdarbus veica SIA "AJ meistars", būvuzraudzību  - SIA “Komunālā pārvalde’”.Projekta laikā veikta ēkas siltināšana, apdare, elektromontāža, ūdensvada, kanalizācijas, apkures, ventilācijas un gāzes apgādes iekšējo tīklu ierīkošana, ugunsdzēsības un signalizācijas uzstādīšana, vēl turpinās objekta labiekārtošana.Kopējās būvniecības izmaksas ir 91 695 lati.

Ēka ir 174 kvadrātmetrus plaša, tajā ir zāle, mūzikas telpa un tehniskās telpas. Nedēļas nogalē tiks piegādātas mēbeles, plānots iegādāties mūzikas instrumentus. Jauniešu mājā būs pieejams bezmaksas internets, datori, televizors, kino demonstrēšanas aprīkojums. Plānots, ka jauniešu māja būs atvērta darbadienās no plkst. 10 līdz 20.

Reizi mēnesī mājā plānota atvērtā skatuve, uz kuras ikviens interesents varētu uzstāties ar muzikāliem priekšnesumiem, spēlēt teātri vai lasīt dzeju, paredzēti arī dažādi tematiskie vakari jeb jauniešu tikšanās ar radošām personībām, kā arī politiķiem, karjeras konsultantiem, mediķiem. Iecerēts, ka Jauniešu māja būs satikšanās vieta jaunajām māmiņām, tā būs mājvieta ielu vingrotājiem un Liepājas skolēnu domei.

Projektā kopā ar sadarbības partneri – Klaipēdas pašvaldību – paredzēts arī organizēt jauniešu konferences, pieredzes apmaiņas braucienus, teātra mākslas un mūzikas nodarbības, kino vakarus.
Jauniešu mājas izveide īstenota Latvijas un Lietuvas pārrobežu programmas projekta "Jaunieši – sabiedrības attīstības un izaugsmes garants" laikā. Tā mērķis ir radīt vidi, kurā ikvienam jaunietim būtu brīvi pieejamas dažādas bezmaksas aktivitātes, kas vērstas uz personības pilnveidi. Projekta mērķauditorija ir Liepājas jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem.

Pirmais lielais pasākums būs 2.septembrī, Zinību dienā plkst.15.00, kad šeit notiks Liepājas jauniešu rokgrupu koncerts, kurā piedalīsies arī viesi no Klaipēdas.

Savukārt 3.septembrī jauniešu īsfilmu festivāla "Open Enter" ietvaros notiks diskusija "Vai 388 gadus vecā Liepāja ir joprojām jauna?", kurā jaunieši varēs izteikt savu viedokli par to, kā viņi Liepājā jūtas, un noskatīties jauniešu veidotās īsfilmas.

No 3. līdz 6. septembrim no plkst. 12:00  līdz 19:00 visi interesenti gaidīti uz atvērto durvju dienām, lai iepazītu un kopīgi sāktu apdzīvot Jauniešu māju.

 

Foto skatiet šeit: http://www.liepajniekiem.lv/galerijas/foto-jauniesu-maja-nodota-ekspluatacija-99512

liepajniekiem.lv

Foto: Egons Zīverts

Atpakaļ