Jauniešu māja 12. augustā aicina uz Starptautiskās Jaunatnes dienas svinībām

12. augustā visas dienas garumā Jauniešu mājā, Kungu ielā 24 notiks Starptautiskās Jaunatnes dienas svinības - būs apskatāma Eiropas brīvprātīgās jaunietes Lauras Estermanes foto izstāde “Liepāja austrietes acīm”, digitālā “Jauniešu portretu galerija”, brīvprātīgie stāstīs par piedzīvoto Dānijā, notiks jauniešu veidoto īsfilmu pirmizrāde. Pasākums noslēgsies ar kopīgu muzicēšanu, ballīti un karaoke.

Eiropas brīvprātīgā jauniete Laura Estermane no Austrijas, kurai šis būs arī atvadu vakars no Liepājas, piecu pilsētā pavadīto mēnešu laikā iemūžinājusi dažādas Liepājas ainavas, cilvēkus un notikumus. Izstāde būs apskatāma līdz 12. septembrim.

Būs apskatāma arī digitālā formātā projekta ietvaros tapusī “Jauniešu portretu galerija”, kurā atainoti Liepājas jaunieši, kuri daļu savas ikdienas labprāt izvēlas pavadīt Jauniešu mājā. Pasākuma laikā darbosies arī foto stūrītis, kas dos iespēju ne tikai papildināt “Jauniešu portretu galeriju”, bet arī nofotogrāfēties ar dažādu jaunatnes dienai veltītu atribūtiku.

Sākot no plkst. 18.00, interesenti aicināti uz šovasar Dānijā notikušo jauniešu apmaiņu “VIBES2014” un “International dimension” izvērtēšanu, kur foto un video prezentācijas papildinātas ar jautriem pieredzes stāstiem.

Jaunieši varēs kopīgi jautri pavadīt laiku, atpūsties šūpuļkrēslos, siena maisos un pufos, piedalīties dažādās stafetēs un atjautības uzdevumos, kā arī kopīgi ieturēties ar tēju un gardām uzkodām.

 Plkst. 19:00 notiks ASV projekta “Feel the CULTURES” īsfilmu pirmizrāde. Īsfilmas radījuši jaunieši, darbojoties no maija līdz jūlijam un veidojot savus stāstus video un mūzikas darbnīcās. Pēc pirmizrādes, atbildot uz viktorīnas jautājumiem, varēs laimēt CD ar īsfilmām.

No 19:30 Jauniešu māju muzikāli “iekustinās” jaunieši ar akustisko ģitāru un klavierēm, būs enerģiska bungu performance, kurā varēs iesaistīties arī pasākuma apmeklētāji.

Vakara noslēgumā notiks atvadīšanās no Eiropas brīvprātīgajām jaunietēm Lauras un Oksanas, kuras Liepājā pavadījušas piecus mēnešus, piedaloties dažādās aktivitātēs, pasākumu organizēšanā, kā arī Jauniešu mājas darbībā ar savām iniciatīvām. Tiks veidota kopbilde, kurā aicināts piedalīties ikviens, kurš kopā ar meitenēm ir piedalījies kādā aktivitātē. Foto papildinās Jauniešu mājas “Goda viesu” sienu. Jaunatnes dienas svinības noslēgsies ar Youtube ballīti un karaoki.



Gunta Jākobsone
sabiedrisko attiecību speciāliste
Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde

Atpakaļ