Jaunās valdības izveide nebūs ātra

Liepājas partijas valdē vēl nav izdiskutēts jautājums par kandidāta virzīšanu premjera amatam, aģentūru LETA informēja Liepājas partijas līdzpriekšsēdētājs Gunārs Ansiņš. Viņaprāt, savas priekšrocības tikt izvirzītiem kā ZZS premjera amata kandidātiem ir gan Saeimas deputātam Mārim Kučinskim, kurš arī ir Liepājas partijas biedrs, gan Liepājas mēram Uldim Seskam.

ZZS valdē vakar nolemts, ka apvienībā ietilpstošajām un tās sadarbības partijām līdz 28.decembrim savās valdēs jāizdiskutē jautājums par premjera kandidāta virzīšanu. To, kad par šo jautājumu varētu diskutēt un vienoties Liepājas partijas valde, Ansiņš pagaidām nevarēja precizēt, vien norādīja, ka tas jāizdara līdz 28.decembrim, kad ZZS, visticamāk, izvirzīs savu Ministru prezidenta amata kandidātu. "Šajā laikā, protams, turpināsies arī sarunas un konsultācijas ar mūsu ZZS partneriem," uzsvēra Ansiņš.

Tā kā Liepājas partijas valdē jautājums vēl nav izdiskutēts, ir pāragri runāt par partijas atbalstu viena vai otra kandidāta virzīšanai, norādīja Liepājas partijas līdzpriekšsēdētājs.

"Mans personīgais viedoklis ir tāds, ka abi būtu cienīgi premjera amata kandidāti. Katram ir savas priekšrocības. Kučinskim ir pieredze [Valmieras] pašvaldības vadītāja un pašvaldību lietu ministra amatā, bet pašlaik viņš Saeimā vada Ilgtspējīgas attīstības komisiju. Savukārt Liepājas mērs Sesks arī iepriekš ticis minēts kā iespējamais premjera un Valsts prezidenta amata kandidāts," norādīja Ansiņš.

Liepājas partijas līdzpriekšsēdētājs arī piebilda, ka pašlaik tiekot gaidīts viedoklis no "Vienotības", vai tā izvirzīs savu premjera amata kandidātu un vai tas varētu būt tāds, kas apmierinātu citus koalīcijas partnerus, pirmkārt nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai".

Kā ziņots, sākotnēji visi partneri pauda, ka "Vienotībai" būtu jāizvirza premjera amata kandidāts. Tomēr pēc pirmā partiju konsultāciju raunda ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni Zaļo un zemnieku savienība apliecināja gatavību izvirzīt arī savu Ministru prezidenta amata kandidātu. ZZS to sola izdarīt 28.decembrī.

Līdz ar to tiek prognozēts, ka jaunās valdības izveide nebūs ļoti ātra un agrāk par janvāra vidu tā vēl netiks apstiprināta.

 

Atpakaļ