Jaunā valdība varētu atrisināt sarežģītus jautājumus

Māra Kučinska vadītajā valdībā aicinātie ministru amatu kandidāti ir pieredzējuši, un šī varētu būt iespēja risināt daudzus sarežģītus jautājumus, uzskata Liepājas mērs Uldis Sesks.

"Māris Kučinskis ir vadījis Ilgtspējas attīstības komisiju un ar ekspertiem izgājis cauri visām nozarēm un meklējis risinājumus. Tā ir viena no atslēgām, kāpēc šī valdība varētu strādāt efektīvāk nekā iepriekšējā," intervijā "Rietumu radio" sacīja Sesks. "Arī daļa ministru ir pietiekami jaudīgi - [finanšu ministra amata kandidāte] Dana Reizniece-Ozola (ZZS) nerada jautājumus un šaubas, līdzīgi ir ar ārlietām un zemkopību."

Kā ziņots, ārlietu ministra amatam tiek virzīts līdzšinējais ministrs Edgars Rinkēvičs (V), un arī zemkopības ministra amata kandidāts ir līdzšinējais nozares ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Komentējot finanšu ministra amatā no uzņēmēju puses pretrunīgi vērtētā Jāņa Reira (V) virzīšanu labklājības ministra amatam, Sesks norādīja, ka veiksmīgs turpmākais darbs ir atkarīgs no paša ministra.

"Ja viņš nopietni iedziļināsies nozarē un ar savu finanšu ministra un Saeimas Budžeta un finanšu komisijas pieredzi spēs jautājumus soli pa solim risināt, tad jau viss būs labi. Ja viņš to nespēs, tad būs problēmas," sacīja Sesks.

Kā svarīgākos izaicinājumus jaunajai valdībai Sesks minēja "KVV Liepājas metalurga" problēmas, gāzes tirgus liberalizāciju, valsts ekonomikas attīstību, Eiropas Savienības fondu programmu ieviešanu, kā arī reformas izglītības nozarē.

"Tie ir tādi lielie jautājumi, kuri būtu jārisina," sacīja Sesks. "Pietiekami cerīgi skatos, ja vien neveidosies politiskās greizsirdības un apvainojumi. Šī valdība ir spējīga strādāt ilgtermiņā."

Trešdien, 3.februārī, gaidāma galīgā saruna par valdības deklarāciju, kuras laikā vēl gaidāmas diskusijas, tomēr lielu domstarpību patlaban nav, sacīja Sesks. "Šis dokuments mēneša divu mēnešu laikā pārtaps par rīcības programmu, un tas būs brīdis, kad vēlmes būs jāsalāgo ar iespējām, ar finansējumu."

 

LETA/Rietumu radio

Atpakaļ