Izstrādā jaunu pabalsta sistēmu krīzē nonākušajām ģimenēm

Ceturtdien, 31.jūlijā, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks pilsētas domē uz sarunu aicināja vairāku nozaru speciālistus, lai kopīgi izstrādātu priekšlikumus un rīcības plānu, kā pašvaldība sadarbībā ar valsts iestādēm var palīdzēt tām liepājnieku ģimenēm, kas nonākušas krīzes situācijā un kurām nepieciešama operatīva palīdzība.

Šāds rīcības plāns nepieciešams, jo jau septembrī lielai daļai bijušajiem uzņēmuma „Liepājas Metalurgs” darbiniekiem beigsies bezdarbnieku pabalsta izmaksa, līdz ar to šajās ģimenēs ievērojami samazināsies ienākumi.

"Mēs, protams, priecātos, ja augusta beigās varētu runāt jau ar jauno uzņēmuma „Liepājas Metalurgs” īpašnieku, taču liels sasniegums būs arī tad, ja pārdošanas process noslēgsies septembrī. Tomēr, ja viss nenoritēs tik raiti, pilsētai ir jābūt gatavam scenārijam, kā palīdzēt krīzes situācijā nonākušajiem," uzsver domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Sarunas laikā domes priekšsēdētājs uzdeva Liepājas pilsētas Sociālā dienesta vadītājai Ivetai Bartkevičai sagatavot saistošo noteikumu projektu, kas paredz konkrētu palīdzību pārtikas iegādei. Galvenie kritēriji būs – iedzīvotājiem jābūt deklarētiem Liepājā un reģistrētiem Nodarbinātības Valsts aģentūrā (NVA) kā bezdarbniekiem. Ikvienas ģimenes situācija tiks vērtēta individuāli, tāpēc ģimenēm, kas būs nonākušas krīzes situācijā jāgriežas Liepājas pilsētas Sociālā dienestā, lai saņemtu konsultāciju un palīdzību.

Sarunas laikā NVA Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane norādīja, ka šobrīd Liepājas filiāles datu bāzē ir informācija par vairāk kā 200 vakancēm dažādiem speciālistiem, tāpēc ikviens bezdarbnieks ir aicināts par darba iespējām interesēties NVA Liepājas filiālē.

Plānots, ka priekšlikumus par jaunizveidoto pabalstu domes deputāti izskatīs jau augusta domes sēdē.

Informāciju sagatavoja:
Liepājas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zane Ģirne
Atpakaļ