Izlozēti EP vēlēšanu kandidātu sarakstu numuri

Klātesot Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) locekļiem un žurnālistiem, Saeimas nama Sarkanajā zālē  tika izlozēti Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām reģistrēto kandidātu sarakstu numuri. 

Lozes kandidātu sarakstu reģistrācijas secībā vilka kandidātu sarakstu pārstāvji, izlozējot šādus kandidātu sarakstu numurus:

 

Kandidātu saraksta nosaukums

Kandidātu saraksta numurs

„Saskaņa” sociāldemokrātiskā partija

1

Politiskā partija „Atlernative”

2

Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija

3

„Par prezidentālu republiku”

4

Latvijas Atdzimšanas partija

5

Kristīgi demokrātiskā savienība

6

„SUVERENITĀTE”

7

Latvijas Reģionu Apvienība

8

Zaļo un Zemnieku savienība

9

Latvijas Sociālistiskā partija

10

Partija „VIENOTĪBA”

11

Latvijas Krievu savienība

12

„Latvijas attīstībai”

13

Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”-„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”

14

 

Prasība izlozēt EP vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu numurus izriet no Eiropas Parlamenta vēlēšanu likuma. Saraksta numurus partijas un partiju apvienības parasti izmanto priekšvēlēšanu aģitācijā, lai veicinātu saraksta atpazīstamību, kā arī sarakstu numuri EP vēlēšanās tiek drukāti uz vēlēšanu zīmēm.

Atbilstoši vēlēšanu nosacījumiem zīmes iecirkņos sakārto izlozēto numuru secībā. Līdz ar to EP vēlēšanu zīmju komplektā, ko saņems vēlētāji, augšējā būs „Saskaņas” sociāldemokrātiskās partijas vēlēšanu zīme, bet apakšējā Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!”-„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” vēlēšanu zīme.

EP vēlēšanas Latvijā notiks 24.maijā. Ar vēlēšanām pieteiktajiem kandidātu sarakstiem, programmām un ziņām par kandidātiem iespējams iepazīties http://ep2014.cvk.lv/saraksti/.

 

26.03.2014.

CVK Informācijas nodaļa

Atpakaļ