Izglītības jomas prioritātes – algas, remonti un jauna inventāra iegāde

Pašvaldības 2015. gada budžetā no finansējuma izglītības nozarei ievērojama daļa plānota algu palielinājumam izglītības iestāžu tehniskajiem darbiniekiem saistībā ar minimālās algas paaugstināšanu un nelielam algu pieaugumam visiem bērnudārzu pedagogiem. Līdzekļi atvēlēti arī izglītības iestāžu kapitālajiem remontiem, skolu sporta zāļu remontam un inventāra iegādei, mīkstā inventāra atjaunošanas programmai bērnudārzos utt.

Sakarā ar minimālās algas paaugstināšanu plānots amatalgu pieaugums zemāk atalgotajiem izglītības iestāžu tehniskajiem darbiniekiem, kuru amatalga nepārsniedz 875 eiro.

Lai kaut nedaudz mazinātu netaisnību starp tehnisko darbinieku un pedagogu atlīdzību, no nākamā gada pašvaldība piemaksās visiem pirmsskolas pedagogiem 10 eiro mēnesī. Kā zināms, pedagogu algu nosaka valsts un tās pamatlikme pirmsskolas izglītības iestādēs ir 406 – 420 eiro. Palielinājumu saņems gan 5-7 gadīgo bērnu skolotāji, kuriem algu maksā valsts, gan pārējie pedagogi , kuri atalgojumu saņem no pašvaldības. Vairāk nekā 600 bērnudārzu audzinātāju algu pielikumam pavisam nepieciešami 83 tūkstoši eiro. Pagaidām piešķirti 55 439 eiro, ar ko pietiks līdz 1. septembrim. Par turpmāko lems atsevišķi. Papildus bērnudārzu pedagogi saņem atalgojumu par trīs sagatavošanās stundām pirmsskolas vecuma bērniem, piemaksu par pedagoga 3., 4., un 5. pakāpi, kā arī kvalitātes piemaksu.

Atbilstoši pirmsskolas izglītības iestāžu pieprasījumam, turpinās atjaunot mīksto inventāru bērnudārzos 10 148 apmērā - tiks iegādāti jauni matrači, spilveni, segas, gultas veļa. Tāpat kā līdz šim, tiks nodrošināts tualetes papīrs visos bērnudārzos, bet lai tā iegādē būtu vienota kārtība, Izglītības pārvalde veiks centralizēto iepirkumu. Līdz šim tualetes papīru pirka katrs bērnudārzs atsevišķi.

Skolu sporta zāļu remontam un inventāram plānots 17 074 eiro. Izglītības iestāžu kapitālajiem remontiem 2015. gadā plānoti 205 818 eiro.

Finansējums 31 944 eiro apmērā paredzēts arī četru bērnudārzu darbības nodrošināšanai dežūrrežīmā vasaras periodā.

Vasaras nometņu rīkošanai izlietos 17 074 eiro, privāto izglītības iestāžu līdzfinansējumam  - 187 512 eiro.

2015. gadā paredzēts finansējums papildus 4,8 amata vienībām 2. Mūzikas skolā, asistentu un fizioterapeita pakalpojumam bērnudārzos, kuros tiek īstenotas speciālās izglītības programmas.

Izglītība sfērai 2015. gada pamatbudžetā plānoti līdzekļi 11, 6 milj. eiro apmērā, kas veido 18,71 % no kopējiem pašvaldības budžeta izdevumiem.


Gunta Jākobsone
sabiedrisko attiecību speciāliste
Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde

Atpakaļ