Izglītības iestāžu vadītāji pārspriež jaunā mācību gada aktualitātes

25. augustā Draudzīgā Aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolā notika jaunā mācību gada ieskaņas konference izglītības iestāžu vadītājiem, direktoru vietniekiem mācību un audzināšanas darbā, metodisko apvienību vadītajiem, kurā pārrunāja aktualitātes izglītības jomā un izvērtēja iepriekšējā mācību gada rezultātus. 
 
Liepājas Domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis iepazīstināja ar pašvaldības skatījumu uz to, kas ir kvalitatīva izglītība, akcentēja lielākos pilsētas attīstības projektus, kas saistīti ar izglītību un radošumu, kā arī novēlēja visiem ar prieku uzsākt jauno mācību gadu.

Par jaunumiem izglītības jomā Latvijā šajā mācību gadā pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta vecākā eksperte Modra Jansone. 

Izglītības pārvaldes vadītāja Ludmila Molčanova izvērtēja aizvadītā mācību gada mācību sasniegumus un centralizēto eksāmenu rezultātus, aicinot skolu vadību kopīgi ar pedagogiem izdiskutēt, kur meklējami cēloņi to kritumam. L. Molčanova arī sveica jaunos metodisko apvienību vadītājus Svetlanu Kuprjašovu (krievu valoda), Ilzi Āboliņu (mūzika), Valdi Priedolu (fizika) un jaunos direktoru vietniekus mācību darbā Anitu Kuncīti ( Liepājas 8. vidusskola) un Noru Kirhneri (Ezerkrasta sākumskola). 

Pedagogus jaunajā mācību gadā sveica Liepājas izglītības arodorganizācijas priekšsēdētāja Simona Petrovica, novēlot saglabāt labās iestrādes un būt atvērtiem jaunām.

Darba grupās vispārizglītojošo skolu, pirmsskolas izglītības iestāžu un profesionālo izglītības iestāžu vadītāji un viņu vietnieki iepazinās ar dažādiem jaunumiem, piemēram, skolu direktori  ar Liepājas pilsētas nemateriālā kultūras mantojuma digitalizācijas projektu, kura gaitā top materiāli, kurus izmantot arī mācību stundās.

Trešdien, 26. augustā  Liepājas pedagogi DALP 5. vidusskolā pulcēsies uz metodisko dienu “Efektīva mācību stunda!”, kurā par veiksmīgas mācību stundas veidošanas principiem stāstīs lektori – eksperti Anita Skalberga un Rolands Ozols.  

Gunta Jākobsone
Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ