Izglītības iestāžu remontiem atvēl gandrīz pusmiljonu eiro

Šovasar turpinās iesāktā Liepājas izglītības iestāžu iekštelpu un pagalmu remontu programma. Skolu un bērnudārzu remontiem no pašvaldības budžeta piešķirts 387447 eiro, tajā skaitā kārtējiem avārijas remontiem – 166 540 eiro. Papildus šim mērķim tiks izlietots arī aptuveni 75 000 eiro no energoefektivitātes pasākumu  rezultātā ieekonomētās naudas. 

Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskolā notiek sporta zāles pārseguma pastiprināšana, jo tika novērotas vibrācijas, kuras apstiprinājuši arī būvniecības eksperti. Šiem darbiem būs nepieciešams 54 557 eiro.

Ir izstrādāti projekti siltummezglu atjaunošanai 7. un 15.  vidusskolā. Darbu izmaksas vēl tiek precizētas, lai rastu nepieciešamo finansējumu plānotajiem darbiem.  

Bērnudārzā „Liesmiņa” atjaunos četrus sanitāros mezglus, koridora grīdas un personāla tualeti. Savukārt pirmsskolas izglītības iestādē „Kāpēcītis” bērnu drošībai ierīkos gumijotu segumu sporta laukumam, bet bērnudārzā „Zīļuks” pabeigs elektroinstalācijas nomaiņu.

Pašvaldība izsludinājusi iepirkumu, lai meklētu būvnieku, kas veiks bērnudārza "Margrietiņa" ēku atjaunošanu un teritorijas labiekārtojumu. Bērnudārza renovācijas 1.kārtā plānots veikt galvenās ēkas 1.stāva telpu atjaunošanu, pirmā stāva kāpņu demontāžu un montāžu, pirmā stāva grīdas demontāžu un montāžu, pirmā stāva starpsienu demontāžu un montāžu, apkures sistēmas demontāžu un montāžu, ūdensvada, kanalizācijas cauruļu un iekārtu atjaunošanu, elektroinstalācijas un gaismekļu demontāžu un montāžu, ugunsgrēka apziņošanas sistēmas atjaunošanu un citus darbus.

Izglītības iestādes jau trešo gadu sajūt arī reālu atdevi no veiktajiem ēku energoefektivitātes pasākumiem. Tāpēc pašvaldība arī šogad piešķīrusi līdzekļus 197 224 eiro apmērā no siltumenerģijas ietaupījuma pašu izglītības iestāžu vajadzībām - remontdarbiem, labiekārtošanai, arī darbinieku motivācijai. Lielākā daļa šī finansējuma tiks izlietota remontiem, inventāram, iestāžu labiekārtošanai un mācību līdzekļu un datortehnikas iegādei.

Par ieekonomētā siltuma naudu 7. vidusskolā atjaunos 2. stāva grīdas segumu, bet 15. vidusskolā  - ēdamzāles grīdas segumu. Centra sākumskolas ēkā Toma ielā plānots sporta zāles remonts. Bērnudārzā „Delfīns” remontēs kāpņu telpu, bērnudārzā „Stārķis”  - siltummezglu, bet bērnudārzā „Mazulītis” aktu zālē remontēs grīdu.

 
Gunta Jākobsone
Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ